Aston Martin staat bekend om z’n degelijke auto’s. Natuurlijk heeft het merk zich gekoppeld aan Red Bull racing maar willen zelf ook laten zien te beschikken over een ultra high performance wagen. Dit deden ze in de afgelopen tien jaar al regelmatig door grote races als Le mans en WEC’s te winnen. Dit ligt naast tal van andere titels zoals meerdere Britse en Europese GT overwinningen.

Het brute race trio van Aston Martin

Het automerk besloot iets terug te brengen, het bedrijf heeft een ultra beperkte editie Vantage Legacy collectie de wereld in gebracht. Deze collectie bestaat uit 3 door de FIA goedgekeurde raceauto’s die allemaal in de klassieke kleurstelling van Aston Martin komen. Deze selectie bestaat uit de volgende wagens: de V8 Vantage GTE, de V12 Vantage GT3 en de Vantage GT4.

Aston Martin

De GTE.
Deze wagen heeft een dikke V8 onder de kap en deze is maar liefst goed voor 500 pk. Het frame van dit monster is compleet van aluminium.

De GT4
Dit racemonster heeft een 4.7 liter V8 onder de kap en is uitgerust met alle nodige ”race luxe”. Recaro stoelen, polycarbonaat ramen, zesverse versnellingsbak, metaalkoppeling  en een uitgebreid Aero pakket met instelbare carbon vleugel.

De GT3
De dikste wagen van de drie, de GT3. De 6 liter V-12 met volledige racekit. Alles aan deze auto is gemaakt op pure brute snelheid.

“Voor een verzamelaar vertegenwoordigt dit trio van Aston Martin Racing Vantage het ultieme eerbetoon aan een halcyon-periode voor het merk in de internationale sportwagenraces. Terwijl Aston Martin sindsdien wereldkampioenschappen heeft veroverd met de huidige generatie turbo-geladen V8 Vantage, heeft de basis gelegd door het enorme succes van de originele auto bewonderaars over de hele wereld gewonnen en heeft ertoe geleid dat het een grote favoriet werd bij het racen. fans. De Legacy-collectie is een mooi teken van deze prachtige auto.”, aldus de voorzitter van Aston Martin Racing, David King.

Aston Martin
Aston Martin

Voor mee informatie kan je terecht op de site van Aston Martin.