Het New Yorkse mode en lifestylemerk Kith bundelen hun krachten met BMW om de M4 Competition x Kith te creëren. Deze speciale prestatiecoupé is voorzien van details die alleen kunnen voortkomen uit een partnerschap tussen de Duitse autofabrikant en het lifestylemerk. Uit deze mooie samenwerking komt de BMW M4 x Kith, een brute tweewiel aangedreven bolide.

Kith is de baby van Ronnie Fieg, die het merk in 2011 heeft opgericht. In zijn korte geschiedenis heeft Kith zich opgewerkt tot de top van de industrie, met een aantal spraakmakende samenwerkingsverbanden onder zijn hoede. Voor de samenwerking met BMW brengt Kith haar bijzondere touch naar een nu al bijzondere auto. Het exterieur zal worden voorzien van verschillende matte afwerkingen op maat, waaronder Frozen Black, Frozen Dark Silver en Frozen Brilliant White.

De BMW M4 X kith

Er is een Cinnabar Red-versie, maar die auto is eenmalig en vindt waarschijnlijk zijn weg naar de garage van Fieg. Kith is ook bezig met de het terug brengen van de BMW rondelbadge, die al bijna een eeuw niet meer is gebruikt. Ook het dak en de kofferdeksel worden gedomineerd door het merk Kith. Binnenin is het logo te vinden op het dashboard, de middenconsole en in reliëf op de voorstoelen.

M4 x Kith

Onder de motorkap vindt u dezelfde betrouwbare motor die BMW in de 2021 M4 Competition heeft geplaatst. Deze twee-turbo zespuntsmotor pompt 503 pk uit de motor. Deze motor paart met een schakelbak met 8 versnellingen die vermogen naar de achterwielen stuurt. De set-up brengt je van 0 tot 100 kilometer per uur in slechts 3,9 seconden, met een elektronisch geregelde topsnelheid van 290 kilometer per uur.M4 X Kith

Omdat Kith een modemerk is, houdt de samenwerking niet op bij de auto. Het omvat ook een gelimiteerde kledingcollectie genaamd “The Kith for BMW Collection”. Deze kledinglijn bedraagt bijna 100 kledingstukken en accessoires. Elk stuk is geïnspireerd op vintage designelementen uit de geschiedenis van BMW. De kledinglijn zal verkrijgbaar zijn bij geselecteerde retailers, terwijl de auto te vinden is bij BMW dealers voor een prijs van 92.250 euro. Zelfs voor die prijs zullen de auto’s snel gaan en is de productie beperkt tot slechts 150 modellen.