Cristiano Ronaldo hoeft zich wat betreft zijn financiën niet bepaald zorgen te maken, zoveel is duidelijk. Afgelopen zomer tekende hij een vierjarig contract bij het Italiaanse Juventus en dit zorgt wederom voor een vrachtlading aan inkomsten. Wellicht vraag je je af wat hij nu per week of dag verdient, lees het hier.

Wat levert zijn nieuwe contract Cristiano Ronaldo op?

Het nieuwe vierjarige contract voor Ronaldo levert de Portugees 120 miljoen euro in totaal op. Dat houdt het volgende in, en dit is dus niet alleen wanneer hij daadwerkelijk aan het werk is:

  • 120.000.000 euro over vier jaar
  • 30.000.000 euro per jaar
  • 2.500.000 euro per maand
  • 625.000 euro per week
  • 89.285 euro per dag
  • 3.720 euro per uur
  • 1,03 euro per minuut
cristiano ronaldo PURE LUXE

Foto via: Instagram Cristiano Ronaldo

Het bedrag per tijd dat hij écht werkt is helemaal duizelingwekkend

Ronaldo verdient met de 30 miljoen euro per jaar ruim drie keer zoveel dan de nummer twee op de lijst van bestbetaalde spelers in Italië. Hieruit blijkt ook maar eens dat Juventus niet alleen wil blijven heersen in de Serie A,  maar dat ze ook een serieuze gooi naar de Champions League winst willen doen. Hij vertrok niet helemaal op de mooiste manier bij Real Madrid, maar alleen al kijkend naar het salaris zal Ronaldo hier niet heel lang van wakker liggen.

Als hij besluit tot een goede nachtrust van 8 uur is hij als hij wakker wordt zomaar 40.000 euro rijker. Als we uitgaan van 50 wedstrijden per jaar verdient Cristiano Ronaldo 600.000 euro per wedstrijd, wat neerkomt op een kleine 7.000 euro per minuut. Dat is ruim meer dan het gemiddelde maandsalaris in Nederland.

Het loopt nog verder op

Dit is natuurlijk alleen nog ‘maar’ het salaris dat Ronaldo verdiend met voetballen. Daarnaast heeft hij meerdere sponsorcontracten die ook voor miljoenen aan inkomsten zorgen. Het moge dan ook duidelijk zijn dat de Portugees enorm veel inkomsten genereert. Je kan aan de hand van zijn statistieken en commerciële waarde ook moeilijk stellen dat hij het niet verdient.

Bron: D’marge