Gesitueerd tussen Sneek en Heerenveen tref je deze schitterende woonboerderij aan. Op 8528 DT Dijken om precies te zijn. Gelegen aan een doodlopende weg, waar je in alle rusten kunt leve in optimale privacy én uiteraard comfort. Wonen in de natuur met verscheiden meren en plassen op steenworp afstand. Klinkt goed toch? Wacht maar tot je het van binnenuit ziet. Aangezien het gaat om het duurste huis van Friesland, zal het waarschijnlijk allen bij het bekijken van deze foto’s blijven.

Ruim 945m² aan puur woongenot

De riante stolpboerderij in Friesland stampt af uit het jaar 1930, waarbij de huidige eigenaar met moderne architectuur de boerderij volledig heeft herbouwd naar de hedendaagse luxe wensen. Kosten noch moeite zijn gespaard om een hoogwaardige eindproduct neer te zetten en duurzame materialen te gebruiken. Het resultaat: een magnifieke woning van ruim 945m² puur woongenot. Op een perceel van 11.000 m² aan eigen grond.

Je maakt je intrede via de stenen poort, met elektrische hek. Eenmaal binnen kom je uit bij twee ruime kamers waarvan één in gebruik als kantoor en de andere als chill-room. Aan de linkerzijde van het huis bevindt zich de woonkeuken van 100 m², die is voorzien van alle luxe inbouwapparatuur. De dubbele schuifpui biedt toegang tot het overdekte terras en de tuin. Aansluitend tref je de ruime bijkeuken. Aan de achterzijde van het huis stuip je op de woonkamer van ruim 130 m².

Woonkamer

Een fraaie bijkomstigheid is de binnenplaats, afsluitbaar met een elektrische deur en te gebruiken voor diverse doeleinden. Via de oprit met voldoende parkeerruimte voor meerdere auto’s. En zo niet is er altijd nog de vrijstaande dubbele garage – met werkplaats.

Verdiepingen van het duurste huis van Friesland

De overloop is verbonden aan twee badkamers en drie ruime slaapkamers. Eén van de slaapkamers is voorzien van een eigen badkamer met ligbad. Op de verdieping vinden we nog de ruime entresol – zoals duidelijk te zien in de foto’s. Het gastenverblijf bevindt zich op de eerste verdieping en heeft een eigen entree met trapopgang, een woonkamer met open keuken, slaapkamer, toilet en badkamer met douche en wastafel. Deze ruimte kan geheel worden afgesloten van de woning.

Spa

 

Wellness en bioscoop

Maar onder het huis bevindt zich een ruimte waar je eigenlijk de meeste tijd wil spenderen. 299 m² die vol staat met het beste van het beste: bioscoop met een eigen bar, toilet, zwembad, fitness-ruimte, sauna, Turks-stoombad, relaxruimte met tv, jacuzzi en stortdouches.

Check de resterende foto’s hieronder en op de Funda-pagina van deze schitterende Friese boerderij.

Bioscoop Zolder Friesland Badkamer Keuken Friesland Balken