Douwe Bob is één van de meest bekende Nederlandse zangers en is ook regelmatig te gast bij verschillende tv-programma’s. Zodoende kan hij leven van zijn zangcarrière en met het geld dat hij ermee heeft verdiend, wist hij onder meer deze prachtige woonboot aan te schaffen.

Douwe Bob’s successen

Douwe Bob is 29 jaar oud en een rasechte Amsterdammer. Hij vertegenwoordigde in 2016 ons land op het Eurovisie songfestival, waar hij 11e werd. Daarnaast scoorde hij vele hits en zijn nummer Hold Me had daarbij de hoogste notering in de hitlijsten: #2 in de Single Top 100 en #8 in de Mega Top50 op 3FM.

Woonboot Douwe Bob

Met een derde kind op komst, bij drie verschillende vrouwen, is een bepaalde hoeveelheid aan vierkante meters woonoppervlak geen overbodige luxe. “Ja, het is waar. Vorige maand ben ik vader geworden van een tweede meisje. In eerste instantie hadden haar moeder en ik afgesproken dat ik me op de achtergrond zou houden in haar leven, maar nu ze er is voel ik me genoodzaakt en gedwongen daar iets over te zeggen”, schrijft de hij. Gelukkig is de zanger de eigenaar van een riante woonboot. En die is zeker niet mis.

Woonboot Douwe Bob

De woonboot stamt af uit 1936, maar dit is absoluut niet af te zien aan het interieur van dit prachtige schip. De flinke opknapbeurt van de vorige eigenaar is overduidelijk hetgeen wat deze boot heeft gemaakt tot wat het nu is. Het woonoppervlak bedraagt maar liefst 320 vierkante meter en heeft 11 kamers, waarvan er vijf slaapkamers zijn en twee badkamers. Natuurlijk hoort er bij zo’n luxe woonboot ook een prachtige living. De keuken is voorzien van alle nodige luxe en de oorspronkelijke machinekamer van dit schip is omgetoverd tot Douwe zijn eigen spa, voorzien van een bubbelbad en sauna.

€ 225.000 onder de vraagprijs

De ligging van deze boot is perfect, tegen het KNSM eiland aan op op 10 minuten rijden van het centraal station. Maar daar betaalt hij ook € 1650 per jaar aan liggeld voor. Wat overigens niet ongehoorde veel is. Het Amsterdamse woonpaleis stond aanvankelijk te koop voor € 1.275.000, maar Bob wist € 225.000 van de vraagprijs af te snoepen en er uiteindelijk € 1.050.000 voor neer te tellen.

Woonboot Douwe Bob
Woonboot Douwe Bob