Het trieste nieuws van gister heeft u vast al bereikt: Diego Maradona is helaas op 60 jarige leeftijd overleden. Deze voetballer had nog al een aparte keuze voor auto’s en sommige auto’s van de wereldster hebben wel een heel uniek verhaal. Maradona is geboren op 30 oktober 1960 in Buenos Aires, Argentinië en overleed 25 November 2020. De voetballer speelde op het middenveld en was een genot om naar te kijken. De voetballer heeft in zijn carrière maar liefst 10 keer van club gewisseld maar speelde zijn meeste wedstrijden in de Italiaanse competitie. Maradona zijn autocollectie is ook iets om nog even een laatste keer bij stil te staan, prachtige wagens met ieder een uniek verhaal.

Maradona zijn autocollectie

Porsche 924
Dit was de aller eerste auto die de beste man kocht, hij kocht deze wagen tweedehands. Deze auto was voor hem heel bijzonder. Het interieur is iets wat verouderd maar dat maakt deze auto helemaal. Deze auto was zeker niet de laatste die voetballer kocht. Dit was zijn auto in 1980, Maradona was toen 19 jaar. Deze Porsche heeft hij niet lang gehad want in 1982 verhuisde de beste man naar Barcelona. Deze wagen is een collectes item, vele eigenaars hebben deze auto in bezit gehad. Eén van de eigenaren wilde hem ooit verkopen voor maar liefst 500.000 euro. Bizar veel geld voor 924…

 

Fiat Europa 128
Een flinke downgrade om deze wagen te rijden na die bloedsnelle Porsche. De meeste voetballers die in die tijd voor Barcelona tekende kochten zichzelf een riante bolide maar Maradona nam genoegen met deze degelijke Fiat. Dit laat zien dat de superster genoegen nam met het geen wat hem voor geschoteld werd, dit was namelijk een auto van de club.

 

Ferrari Testarossa
Toch besloot de topvoetballer een iets luxere wagen aan te schaffen. Hij speelde inmiddels in Italië en vond het de perfecte tijd om een Italiaans monster op zijn naam te nemen. Hij liet aan de pers weten deze auto te willen en dit bleef niet on opgemerkt. De eigenaar Enzo Ferrari wilde elke Ferrari in het rood maar Maradona was vast beraden de wagen in het zwart te nemen. Dit was de enige niet rode Ferrari van deze tijd naast de Ferrari van Sylvester Stallone.

Er gaat zelfs een verhaal dat Maradona interesse toonde in een F40. Het viel hem alleen op dat de auto geen bekleding in de deur had en geen radio bezitten. Door dit gebrek aan luxe liet de Argentijn deze auto aan zich voorbij zijn.

Maradona auto collectie

 

Scania 113H
Dit is de meeste unieke wagen uit het rijtje van zijn wagens. Deze wagen koop je natuurlijk niet zomaar. Maradona werd in 1994 geschorst van het WK en werd achterna gezeten door elke vorm van pers. Iedereen wilde een glimp opvangen van de wereldster. De voetballer was er zo klaar mee dat hij besloot een hoge wagen te kopen zodat je niet zomaar een foto van hem kon nemen, best slim naar onze mening.

Maradona auto's

 

Overcomer Hunta
Eén van de laatste wagens die Maradona aanschafte was deze tank. Ja je hoort het goed een tank. Althans daar zou deze wagen voor gebruikt kunnen worden. Deze 4×4 kocht hij omdat zijn komst in te luiden bij Dinamo Brest in Wit-Rusland. Dit alles maakt Maradona zijn autocollectie compleet.

 

Maradona autocollectie