De rijken worden alsmaar rijker. Daar heeft de superjachten-sector op in te spelen en daarmee krijgen ze een enorme toestroom aan zaken hun kant op. Scheepsbouwers moeten constant op zoek gaan om hun concurrentie te overtreffen en de lat steeds maar hoger te leggen. Hoewel velen het in deze immens exclusieve industrie zoeken in luxe of comfort, heeft het in Berlijn gevestigde T. Fotiadis Design het over een andere boeg gegooid. Ook al is het allemaal nog steeds uiterst luxe, wordt dit grote superjacht beschermt door een ultramodern beveiligingssysteem van militaire gradaties. En nog allerlei ander leuk spul om het aangenaam te houden op het water.

De Ultra2 van T. Fotiadis Design

Het 95-meter lange schip, gedoopt tot de Ultra2, biedt genoeg accommodatie om 14 gasten en 26 bemanningsleden te huisvesten – die laatste groep van 26 man sterk zijn allemaal speciaal opgeleid door het Britse defensiebedrijf Romeo Foxtrot in militaire defensieprotocollen. Dus je hebt niks te vrezen voor Somalische praten of iets dergelijks, ongeacht waar je ook naar toe wilt varen.

superjacht

Verder ligt er aan boord nog ’n reddingsboot, duikondersteunings, strandlander tender, twee expeditie rubberboten, een EC135 Eurocopter-helikopters, vier jetski’s, drie zeescooters en nog allerlei andere spullen om je te vermaken – of om ermee te vluchten mocht het beveiligingssysteem ermee kappen.

 

IMAX-theater van dit superjacht

Verder is het schip uitgerust met een custom safe-room en een vergaderruimte van diplomatieke kwaliteit. Naast de beveiliging van absolute wereldklasse, beschikt deze drijvende ‘legerbasis’ ook over alle typische toeters en bellen die je zou verwachten van een superjacht van dit kaliber. Denk aan helikopterplatforms, twee zwembaden, meerdere jacuzzi’s, een grote spiraalvormige centrale trap en zelfs een IMAX-theater.

Een hybride aandrijflijn stuurt het schip inde juiste directie en kan daarmee snelheden bereiken tot 16 knopen. Om meer van dit ambitieuze project te zien, moet je op deze link klikken.

superjacht Jacht trap
View