Bij het auto rijden ligt de prefecte drift en de volledige spin niet ver uit elkaar. Als je ooit je auto op zijn staart hebt getrapt heb je dit ongetwijfeld gemerkt. Een rijder van een Porsche Taycan deed dit ooit ook eens en kwam tot de conclusie dat hij beschikte over aardige controle in de drift. Zo veel controle dat hij nu het wereld record driften op zijn naam heeft.

Wereld record driften

Stel je voor dat je 55 minuten in de prefecte drift zit en dat je zover gaat dat je een complete marathon hebt afgelegd. Precies dit heeft een Porsche rijinstructeur gedaan. Ruim 40 km wist Dennis Retera zijn wagen in de drift te houden, genoeg voor een nieuw wereldrecord.

De wagen waarin de nieuwe wereldrecordhouder dit wist te doen was de Porsche Taycan. Een 4 wiel aangedreven elektrische bolide met maar liefst 469 pk. Dit alles deed hij in Duitsland op het circuit van Porsche, de Hockenheimring. De drift werd gemaakt op een daarvoor bestemde driftcirkel die gebouwd is om de levensduur van de banden zo goed mogelijk te laten zijn. Deze speciale driftcirkel is onder meer gebouwd zodat je een lagere snelheid kan aanhouden tijdens je drift. De gemiddelde snelheid van deze recordpoging was slechts 47 kilometer per uur. Als alle beveiligingen tegen slippen uit worden geschakeld is een drift met deze Porsche uiterst eenvoudig.

Wereld record driften

Guinness Book of records

Deze drift is vast gelegd en goed gekeurd door de Guinnes Book of records. Dit betekend dat het een officieel wereld record is voor Dennis Retera. Zelf vertelde hij na afloop het volgende: ”Hoewel de drift eenvoudig is was het voor mij erg vermoeiend om 210 ronde lang mijn concentratie hoog te houden”.  Het record van Retera is alleen geldig onder de elektrische auto’s. De langste drift ooit was van een BMW M5 die maar liefst 375 kilometer zijn wagen wist te driften. De wagen moest zelfs tijdens de poging bij getankt worden, dit is iets wat je bij de ”EV’s” nooit zult zien… Dat is dus wel de ultieme wereld record houder driften.