Een bed is misschien wel het belangrijkste meubelstuk dat ooit is uitgevonden. Het lijkt enorm simpel en de creatie ervan vergt geen hogere wiskunde, maar de return on investment van een bed is gigantisch. Eenieder die het hier niet mee eens is, heeft vrijwel zeker een slecht bed in z’n slaapkamer staan. Tijd voor een vervanging dus. Om je daar een beetje bij te helpen hebben we een lijstje van de 10 duurste bedden ter wereld opgesteld. Laten we wel wezen: een goed bed is onbetaalbaar toch?

10. Monarch Vi-Spring Bed – $50.000

duurste bedden ter wereld bed interieur ontwerp Pure Luxe

Dit eerste bed is het goedkoopste uit de lijst en direct ook het laatste bed dat enigszins ‘normaal’ uitziet. Het bed is volledig handgemaakt en wordt enkel van de meest hoogwaardige materialen vervaardigd (mag ook wel voor een dergelijk prijskaartje natuurlijk). Het bed moet maximaal comfort beloven en daarom gebruikt het bedrijf maar liefst 3000 veren om het geheel op de juiste wijze te ondersteunen.

9. Sphere Bed – $50.000

duurste bedden ter wereld bed interieur ontwerp Pure Luxe

Het Sphere Bed is een ontwerp van Karim Rashid. Het bed is ontworpen voor één specifieke doelgroep: verliefde stelletjes. Logischerwijs heeft de ontwerper dan ook gekozen voor een rode kleur (welke natuurlijk enorm romantisch is) en een ombouw, die het gevoel van geborgenheid moet geven. Daarnaast is er – zoals op de foto goed te zien is – een vak gemaakt waar je je champagne met glazen kunt plaatsen. Kortom, het bed is perfect voor die ‘eindeloze’ nachten. Uiteraard is er ook gedacht aan comfort, zo heeft het bed een ingebouwde 32-inch televisie en is er een massage-installatie onder het matras verwerkt. Het doet ons een beetje denken aan dit hypermoderne bed.

8. The Starry Night Sleep Technology Bed – $50.000

duurste bedden ter wereld bed interieur ontwerp Pure Luxe

Dit bed is een creatie van de tekentafel van Leggett & Platt en is een combinatie van de meest moderne technieken. Zo is er een projector ‘aan boord’ welke of een gigantische sterrenhemel projecteert, of als bioscoopbeeld kan functioneren. Daarnaast is er een docking station voor je iPod aanwezig en heeft het bed temperatuur-regulatie. Mocht dat allemaal nog niet genoeg zijn, dan wordt je misschien overtuigd wanneer we je vertellen dat het bed een Anti-snurk technologie bezit. Is die halve ton toch nog ergens goed voor.

7. Cosmovoide Bed – $60.000

duurste bedden ter wereld bed interieur ontwerp Pure Luxe

Als je wil slapen in de knusse omgeving van een ei of een halve maan, dan is dit bed de ultieme go-to. Het bed is een product uit het noorden van Frankrijk en bevat, net zoals nummer 9 een volledige home cinema installatie. Bovendien wordt er over je gewaakt door een LED-hemel welke geheel naar smaak is aan te passen. Mocht je niet lekker liggen, geen probleem, het bed kan zich volledig naar jouw wens aanpassen. Slapen als een roosje mag hier dus geen probleem zijn.

6. Majesty Vi-Spring Bed – $84.000

 duurste bedden ter wereld bed interieur ontwerp Pure Luxe

Dit bed is niets anders dan een nóg luxere versie van nummer 10 in deze lijst. Ook hier weer de duurste materialen en afwerkingen. Sterker nog, het bed is afgemaakt met laagjes goud en zilver om je iedere keer eraan te herinneren dat je gaat beginnen aan een nacht vol vorstelijke rust.

5. Quantum Sleeper Bed – $160.000

duurste bedden ter wereld bed interieur ontwerp Pure Luxe

Dit bed is praktisch een onverwoestbare doos waar je in gaat liggen en jezelf beschermt tegen invloeden van buitenaf. Zoals te zien op de foto is het een levensgrote luciferdoos die – volgens de makers – bestand is tegen iedere invloed van buitenaf die je maar kunt bedenken. Het is niet de oplossing voor een nucleaire aanval, maar het komt in de buurt.

4. Parnian Furniture Bed – $210.000

duurste bedden ter wereld bed interieur ontwerp Pure Luxe

Het bed is niet de meest extreme creatie, maar het wordt wel volledig met de hand gemaakt. Wat dit concept zo duur maakt is het feit dat de basis van ongelooflijk hoge kwaliteit is. Daar bovenop komt nog eens het feit dat je het bed – naar wens – volledig in kunt vullen zoals jij dat wenst. Denk dan aan een ruimte voor je muziek, geluidsinstallatie, een tv of zelf massage-installaties. Dit bed is de basis voor een slaap vol extra’s.

3. Jado Steel Style Gold Bed – $676.550

duurste bedden ter wereld bed interieur ontwerp Pure Luxe

We zijn inmiddels aangekomen in het rijk der personalisatie. Net als nummer 4 is ook dit bed gecreëerd om helemaal naar wens aan te passen. Dus ook hier weer plek voor een home cinema set, een playstation, een gigantisch grote televisie en meer. Echter, er is nog een detail wat er voor zorgt dat de minimale prijs van dit nestje ietwat hoger ligt dan de nummer 4. Het bed is namelijk afgewerkt met een grote hoeveelheid goud en diverse Swarovski-kristallen. Nog andere wensen?

2. Magnetic Floating Bed – $1.600.000

duurste bedden ter wereld bed interieur ontwerp Pure Luxe

Waar vrijwel alle bedden in deze lijst het moeten hebben van over the top accenten en details, daar is dit bed gewoon buitenaards. Het bed is vrij simpel – zeker ten opzichte van de rest – maar herbergt wel een stukje briljante technologie. Magnetisme is al zo oud als Sint Juttemus, maar het feit dat het toegepast wordt in dit bed maakt het toch wel een zeer speciale creatie. Het bed kan tot 900 kilo dragen, maar weegt zelf wel een enorme 680 kilo. Logisch ook, er zijn een paar gigantische magneten nodig om dit bed zwevend te houden.

1. Baldacchino Supreme Bed – $6.300.000

duurste bedden ter wereld bed interieur ontwerp Pure Luxe

Het Baldacchino Supreme Bed komt van de hand van Stuart Hughes werd slechts tweemaal vervaardigd. Het bed is gemaakt van 24-karaat goud, kersenhout en cannopy wood. Om maar een paar karakteristieke elementen op te noemen. Of het bed z’n prijskaartje waard is, dat durven we te betwijfelen. Echter, het staat buiten kijf dat je met dit bed een zeer speciaal item in huis haalt. Mensen die dit bed kopen zullen het waarschijnlijk een koopje vinden – wij denken daar iets anders over.

Bron: Luxatic