Dat smartphones van diverse aanbieders steeds duurder worden, is niet heel gek. Vooral Apple kan er wat van. Er vindt veel innovatie plaats in deze tak van sport en dat gaat – helaas voor de consument – gepaard met de verhoging van de prijs. Denk maar eens aan alle nieuwe technologie die reeds beschikbaar is geworden voor iedere sterveling: Face ID, Siri, hoeveelheid beschikbare opslag, absurt scherpe camera’s en de kristalheldere beeldschermen.

Vijf duurste, maar toch betaalbare smartphones

Toch zijn al deze prijzigere onderdelen en vernieuwende technologieën niet de enige redenen voor de constructieve prijsstijgingen. De grote fabrikanten doen er alles aan om hun winstmarge uit te breiden, deels omdat we met ze allen afhankelijk zijn geworden van deze kleine apparaten. Om een middenweg in dit scala aan smartphones te bieden, volgen hier de vijf duurste, maar toch betaalbare smartphones.

Dit zijn uiteraard aankopen waar je secuur mee om moet gaan, zowel intern als extern. Om te voorkomen dat er deuken of krassen op je kostbare toestel komen is het wel zo handig om een functioneel hoesje aan te schaffen. Beter voorkomen dan genezen. Maar niet al het gevaar komt van buitenaf. Het internet kan ook een bron van allerlei wanpraktijken zijn. Om je daar voor eens en voor altijd tegen te wapenen is een VPN een doeltreffend netwerk om die bescherming te bieden. Een VPN, oftewel Virtueel Privé Netwerk, beschermt je internetverkeer tegen gluurders, hackers, ongewenste bemoeials en censuur.

1. Samsung Galaxy Z Fold 2 (€1.549)

“Een telefoon en een tablet in één geavanceerd apparaat.” In tablet-modus kan het apparaat drie apps tegelijk uitvoeren; het heeft 512 GB opslag, het beschikt over een camera aan de achterzijde met drie lenzen en één camera aan de voorkant. Voor een Galaxy Z Fold met deze capaciteit en opslaghoeveelheid betaal je al gauw zo’n €1.549. Maar dan heb je ook wat.

 

2. iPhone 12 Pro Max (€1.609)

Laten we maar uit meteen de startblokken schieten met wellicht het meest populaire model van tegenwoordig, Apple iPhone 12 Pro Max. Op 13 oktober kwam deze nieuwste installatie uit. Met een 6.7-inch scherm is dit de grootste versie van de iPhone 12-reeks. De iPhone is voorzien van een drietal uitstekende camera’s van ongeëvenaard niveau. Daarnaast is het de eerste iPhone met 5G-ondersteuning en natuurlijk sneller dan alle voorgaande modellen.

VPN iPhone 12 Pro

 

3. Gresso’s Blackwood-collectie voor iPhone 11 Pro Max (€3.700)

Gresso’s Blackwood-collectie voor iPhone 11 Pro Max is gemaakt van 200 jaar oud Afrikaans Blackwood, één van de zeldzaamste en meest waardevolle houtsoorten ter wereld. Geïnspireerd door zijn ongerepte kracht en duurzaamheid en rijke en luxueuze kleuren, hebben de ontwerpers een strakke, moderne collectie ontwikkeld die de superieure kwaliteiten van dit exclusieve materiaal aanbiedt. Elke meesterwerk uit de Blackwood-collectie is uniek en handgemaakt. Het individuele serienummer is gegraveerd op het gouden inzetstuk op het achterpaneel. Er zijn er slechts 999 beschikbaar.

Blackwood VPN

 

4. ‘Cybertruck’ iPhone (€4.500)

Het Russische Caviar heeft aangegeven dat de telefoon slechts 99 maal geproduceerd zal worden. Het is dus rustig te stellen dat het hier gaat om een exclusief model. Uiteraard draagt dit bij aan de prijs. Deze ‘Cybertruck’ iPhone is omgeven door titanium. Uiteraard is dat niet zomaar als casing gebruikt. Het is extra robuust en ze claimen zelf dat ‘ie – net als de cybertruck zelf- onverwoestbaar is. Voor zo’n €4.500 kan je de proef op de som nemen.

 

5. 24k gouden iPhone 11 Pro ICON (€10.000)

Het vakmanschap waarmee de ICON is gecreëerd, is anders dan alle andere in de Goldgenie-collectie. De ultramoderne handset wordt eerst gedeconstrueerd, voordat een massieve 18k massief gouden metalen laag wordt aangebracht. Het resultaat is een zeer luxe smartphone, met een bevredigend gewicht en glimmende afwerking. Komt geleverd in een exclusieve doos samen met EarPods, oplaadkabel en ‘Total Armor Protection’ geïnstalleerd door ambachtslieden bij Goldgenie.