Als wij van Pure Luxe het over luxe hebben, dan denken we aan bubbelende, dure champagnes. Toch is champagne niet meer zo luxe als het altijd is geweest. De drankhuizen en de brouwerijen van tegenwoordig maken daarom hun producten steeds meer exclusief en exotisch. Dus of je nou een drankkenner bent of een nieuwsgierige drankliefhebber, deze top 5 dranken zal ongetwijfeld in de smaak vallen.

Top 5 duurste en meest exclusieve dranken

5. Armand De Brignac Midas – €142.000

Armand de Brignac heeft Cristal vervangen als de Champagne die wordt leeg gespoten in rap-videoclips en de nachtclubs. Het is erg bekent onder de artiesten en de atleten met genoeg geld op hun bankrekening. De man van Beyoncé, Jay-Z, heeft Armand de Brignac gekocht in 2014.

Dranken

 

4. Dalmore 62 – €142.000

Deze drank is benoemd tot de duurste whiskey ter wereld. Dalmore 62 is een zeldzaam soort drank, het is geproduceerd in slechts 12 identieke flessen. De whiskeyfles is versierd met een hertenkop gemaakt van platina en wordt gepresenteerd in een handgemaakte houten kist. In 2011 is er een rijke anonieme man geweest, hij kocht namelijk een fles Dalmore 62 op het vliegveld Changi in Singapore voor een kleine €210.000.

Dranken

 

3. Diva Wodka – €840.000

Nu schiet de prijs opeens omhoog met deze Diva Wodka. Dat is een erg prijzige wodka red-bull op je vrije zaterdag avond als je het met deze Wodka drinkt. Het driedubbele filtratieproces zorgt ervoor dat dit de duurste vodka is. Diva wodka is drie keer gefilterd, eerst door ijs, dan door Noors berkenhoutskool en daarna door zand en kostbare edelstenen. Om de fles natuurlijk nog een beetje specialer te maken is de centrale kolom gevuld met Swarovski-kristallen.

 

Dranken

 

2. Henry IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne – €1.680.000

Deze Henri IV Dudognon Heritage, is zeker geen goedkoop flesje die je mee neemt als je wat gaat borrelen bij vrienden. Deze fles is de één na duurste fles ooit verkocht. De Henri IV Dudognon Heritage heeft een hele eeuw liggen rijpen, wat alleen al een rechtvaardige reden is voor het tamelijk hoge prijskaartje. Maar dit is niet de enige reden, want de prijs van dit drankje is aanzienlijk hoger door de nogal opzichtige fles die in 24 karaat goud en sterling platina is gedompeld en versierd is met 6.500 diamanten. Dit is ver uit de duurste champagne die je kunt bemachtigen, als je geïnteresseerd bent zal ik maar alvast gaan zoeken want deze soort champagne is bijzonder zeldzaam.

 

drinken

 

1. Tequila Ley .925 – €2.940.000

Daar is ze dan, de duurste drank ter wereld. 99.9% van de wereldbevolking zal nooit de kans krijgen om z’n lippen hierop te zetten, maar we kennen de ‘soort’ drank allemaal. De kans is zeer aannemelijk dat je op een feest de welbekende magaritasap tot je hebt genomen, maar deze tequila is toch even van een andere level. De tequila in deze fles is de Tquila Pasion Azteca Ultra Premium Anejo, gemaakt van puur sap van de blauwe agaveplant, gefermenteerd en zes jaar lang gerijpt. De fles is witgoud en platina versierd met diamanten en heeft de vorm van een zeeschelp. Wat we hebben gehoord is dat een editie van deze fles is verkocht voor een recordprijs in 2006 en daardoor de duurste tequila was.

fles

Nu je de vijf duurste dranken weet, kan je doorgaan naar de te duurste champagnes. Doe dat door hier te klikken.