Bentley is geen vreemdganger als het gaat om extreem luxe en bovenal exclusieve vierwielers. Met dit eenmalige werk van de bouwers uit Cricklewood de zaken in een beslist meer feestelijke en speelse richting brengt met de onthulling van de “The Reindeer Eight.”

Reindeer Eight

Bentley is geen onbekende op het gebied van ultra-exclusieve aangepaste voertuigen Om zijn vliegende slee te upgraden naar iets luxueuzers en speciaals: een unieke, feestelijke Flying Spur V8 genaamd de ‘Reindeer Eight’ werd hij op zijn wenken bediend.“Wat is het leuk om in een slee van 542 pk te rijden. Bovendien is er achterin ruimte voor al mijn ondergeschikte clausules. Ik kijk er naar uit om voor het einde van het jaar 41 miljoen mijl op de teller te zetten”, aldus de klant.

Kerst Bentley

Aan de voorkant pronkt een gouden driedimensionaal bedrukt rendier is te vinden in plaats van de Flying B-mascotte, en aan de zijkanten zijn de V8-badges vervangen door een speciale ‘Reindeer Eight’-badge die aangeeft. In navolging van het leidende rendier is de standaard chromen motorkap-strip opnieuw afgewerkt met goud en bijpassende handgeschilderde fijne lijndetails.

Bentley special-edition

De speciale uitvoering bestaat uit een carbon diffuser naar de voor- en achterbumper, carbon zijdrempels en een achterklepspoiler – voor maximale aerodynamische prestaties bij kruishoogte. De Mulliner Driving Specification met 22 ”gouden wielen en diamantafwerking, die de overgestoken sneeuwtoppen voorstelt, vervolledigt het exterieurthema. Gezien het koude klimaat van de hoofdverblijfplaats van de klant, zijn er All Season-banden gemonteerd.

Kerst Bentley

Het interieur van de ‘Reindeer Eight’ toont Bentley’s expertise in het creëren van een moderne cabineHet interieur van de ‘Reindeer Eight’ toont Bentley’s expertise in het creëren van een moderne cabine, met comfortabele zitplaatsen voor vier á vijf personen. De klant heeft gekozen voor een eenkleurig Cricket Bauble-interieur met gepersonaliseerde gouden borduursels en met de hand kruisstiksels, inclusief zijn naam in de bestuurdersstoel. De stoelen van de ‘Reindeer Eight’ zijn inclusief verwarming, ventilatie, multi-mode massage, verstelbare kussens en topkanteling. Feestelijke gouden handkruissteek benadrukt de vaardigheid en oog voor detail. Het kost 18 uur voordat een elf of ambachtsman de 11.100 met de hand genaaide steken in de hele cabine heeft gemaakt.

Voor meer informatie over Bentley’s ‘The Reindeer Eight’ Flying Spur V8, klik op de link hier.

Kerst Bentley deur