Beroemdheid gaat negen van de tien keer gepaard met een grote hoeveelheid aan geld. Toch kan het per jaar behoorlijk verschuiven in de strijd; wie is er nou het allerbeste betaald? Uiteraard gaat dit over uitzinnige bedragen van ’s werelds meest bekende personen.

In het jaarlijkse overzicht van Forbes kwamen de keiharde cijfers wederom naar voren. De bekendheden bij elkaar een ruime 6 miljard dollar verdient. Dit is een gigantisch bedrag, maar wel 200 miljoen dollar minder dan vorig jaar. Dit is de eerste daling sinds 2016, de daling is natuurlijk wel te verklaren.

Best betaalde beroemdheden

Dwayne Johnson
Dwayne Johnson a.k.a The Rock speelt in een groot scala aan bekende film en spendeert zijn tijd graag in de gym. Verder heeft de acteur eigenlijk verder geen introductie nodig. Dwayne verdiende dit jaar voor een dikke 87,5 miljoen dollar aan diverse klussen. Het grootste deel van dit bedrag komt uiteraard voort uit acteer klussen. Voor het acteren in aanstaande film ”Red Notice” kreeg de acteur een forse 23,5 miljoen dollar.

LeBron James 
Deze regerende MVP uit de NBA Finals is een vaste deelnemer aan dit soort lijsten. De wereldberoemde basketballer heeft in 2020 maar liefst 88,2 miljoen dollar verdient en is daarmee echt schatrijk te noemen. Dit bedrag verdiende hij niet alleen aan basketbal. De bekende Amerikaan heeft een behoorlijke ”folowing” opgebouwd en verdient dus ook de nodige centen aan sponsoren en samenwerkingen. Niet gek dus dat deze man op ruim 88 miljoen is uitgekomen.

Howerd Stern
Stern is een grootmacht in de (Amerikaanse) radiowereld, waar hij de The Howard Stern Show presenteert. Hij noemt zichzelf de “Koning van Alle Media”.  Zijn provocatieve toon en stemgeluid heeft hem populair en superrijk gemaakt. In 2006 werd hij verkozen tot persoon op de TIME 100, een lijst van de honderd meest invloedrijke mensen ter wereld. Stern was vanaf 2012 tot en met 2015, vier seizoenen te zien als jurylid in het televisieprogramma America’s Got Talent. Hij tekende een achtjarig contract voor maar liefst 90 miljoen dollar.

Neymar da Silva Santos Júnior 
Ook wel Neymar genoemd. Deze voetballer is één van de grootste en verdient een behoorlijke zak geld. Dit doet hij bij het door Qatar gerunde Paris Saint Germain. De voetballer verdiende dit jaar maar liefst 95,5 miljoen dollar. Dit heeft hij mede te danken aan zijn overstap van Nike naar Puma.

Tyler Perry
Perry is de best verdienende acteur ter wereld van het afgelopen jaar. Hij is voornamelijk bekend voor zijn personage van een oude Afro-Amerikaanse vrouw, Madea. In 2012 tekende Perry een meerjarig contract om voor Oprah Winfrey’s zender een aantal televisieseries te maken. Hij was tevens een van de producenten van Precious en speelde de hoofdrol in Alex Cross en een bijrol in Star Trek. In 2019 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. Tyler is naast acteur succesvol zakenman en dan zien we terug in deze cijfers. Tyler heeft dit jaar namelijk een forse 97 miljoen dollar bij elkaar gewerkt. Zijn bedrijf draaide dit jaar namelijk een omzet van 667 miljoen dollar. Hiermee ligt het geschatte vermogen van Tyler rond de 1 miljard dollar.

Lionel Messi
Eén van ’s werelds beste voetballers. Met een Dikke 104 miljoen euro stapt hij op nummer 5 binnen in het lijstje. Zijn grote concurrent verdient net iets meer en die komt zo aan bod. Messi verdiende dit geld natuurlijk voor een groot deel door zijn carrière als voorhoedespeler bij FC Barcelona. Maar Messi verdient ook een behoorlijke bak met geld door de samenwerking dij hij heeft met Adidas. Zijn eigen lijn bestaande uit complete outfits en voetbalschoenen leveren de Argentijn ook een behoorlijke zak geld op.

Cristiano Ronaldo 
Ronaldo is een fantastische voetballer en speelt momenteel voor het Italiaanse Juventus. Hier verdiende hij ondermeer een groot deel van zijn geld het afgelopen jaar. Ook haalt de bekendste atleet van Instagram behoorlijk wat geld binnen via samenwerkingen – voornamelijk Nike. Dit alles bij elkaar brengt de Portugees op 105 miljoen dollar in 2o2o.

best betaalde beroemdheden

Roger Federer 
Roger Federer is één van de beste tennissers van zijn tijd. In het jaar 2020 wist hij 106,3 miljoen dollar bij elkaar te spelen. Dit toorenhoge bedrag komt voort uit de vele overwinningen en uit zoals de meeste sporters uit bizarre sponsordeals. Roger is is het boegbeeld voor jonge tennissers en adverteerders. Niet gek dat de man dus zo hoog in het lijstje staat.

Kanye West
Deze rapper en ondernemer gebruikt zijn bereik om behoorlijke bedragen te verdienen. Dit doet hij ondermeer door het uitmelken van zijn nummers, maar ook zeker door zijn samenwerking met Adidas – Yeezy’s. Ondanks zijn kansloze mislukte loop naar het presidentschap hij hij zijn schaapjes dik op het droge. Hiermee heeft de ondernemer het afgelopen jaar een ruime 170 miljoen dollar verdient.

best betaalde beroemdheden

Kylie Jenner 
De enige vrouw uit het lijstje, maar wel de best verdiende van allemaal. Deze vrouw steekt met kop en schouders boven de rest uit en bevindt zich op een eenzaam plekje aan de absolute top. Hier zal de ‘influencer’ niet wakker van liggen, integendeel zelfs. Kylie heef in 2020 het kolossale bedrag van 590 miljoen dollar op haar naam geschreven.

best betaalde beroemdheden

Dit waren de best best betaalde beroemdheden van 2020. We zagen veel atleten uit het rijtje van 2019 terug komen.