We naderen het einde van een zeer miserabel jaar voor bijna iedereen, maar waar verliezers zijn, zijn ook winnaars. Dat is in de autobranche geen uitzondering. In de gegevens van de RDW kunnen de duurste, nieuwe auto’s gevonden worden die dit jaar in Nederland werden gekocht. Hier volgt de prestigieuze top 5 notering.

Duurste auto’s

We hebben het hier over kersverse vierwielers die dít jaar op kenteken zijn gezet in Nederland. Auto’s die bijvoorbeeld in 2019 werden gebouwd en pas dit jaar een kenteken kregen, vallen dus af. Hetzelfde geldt voor auto’s die via grijze import het land in komen of die op veiling zijn gekocht, door het ontbreken van de juiste gegevens bij de RDW.

Dalende prijzen

De uitschieters van 2019 ontbreken dit jaar. Vorig jaar ontvingen een aantal geduldige klanten hun McLaren Senna van ruim 1 miljoen euro en vond zelfs een Bugatti Chiron van 3,38 miljoen een Nederlandse baas. De duurste auto van 2020, een Lamborghini Aventador SVJ Roadster van 706.274 euro, zou hier vorig jaar niet eens tussenstaan. Benieuwd naar de duurst auto’s ter wereld, klik dan hier.

1. Lamborghini Aventador SJV Roadster – 707,274

De – nét aan – nummer een van dit jaar is dus de Aventador SJV Roadster. Twaalf cilinders, 770 pk, 720 Nm, 350 km/u en slechts 800 beschikbare exemplaren. Een 0 naar 100 sprinttijd van slecht 2,9 seconden en 0 naar 200 in 8,8 seconden. Het is niet alleen de snelste Aventador ooit, ook meteen de kostbaarste. De Nederlandse eigenaar liet hem uitvoeren in een unieke lak die van blauw naar zwart verloopt. Het scheurijzer werd in juli op kenteken gezet, dus de eigenaar kon nog eventjes het mooie weer meepakken.

Duurste auto's

2. Rolls-Royce Phantom – 706.062

In mei van dit jaar drukten ze in Eindhoven een set kentekenplaten op deze imposante Rolls-Royce Phantom.  Voor dit uitzinnige bedrag kreeg hij een 6,75-liter V12 met 572 pk en 900 Nm. Dat vermogen is ook wel echt nodig met 130 kilo isolatiemateriaal en glas van 6 millimeter dik. Zelfs de banden hebben isolatieschuim aan de binnenkant. Met dit soort opmerkelijke details is het niet gek dat deze bak de zilveren plak pakt van de duurste auto’s.

Duurste auto's

 3. Lamborghini Aventador SVJ Roadster – 655.515

Deze Lambo kwam met hakken over de sloot in deze lijst terecht. Afgelopen dinsdag (8 december) kreeg een blauwe Aventador SVJ Roadster een setje gele platen aangemeten. Qua technische specificaties dezelfde auto als de nummer één in deze lijst, dus besparen we iedereen de moeite om dat nogmaals op te sommen.

Lambo

4. Ferarri 812 GTS – 591.648

Ferrari wist zes van deze felbegeerde exemplaren op Nederlands kenteken te krijgen. Met zo’n 6,5-liter V12 met 800 pk’s en 718 Nm’s is dat ook niet heel gek. Ondanks de extra 75 kilo die de dakconstructie en de verstevigingen met zich meebrengen, knalt de open variant van 0 naar 100 km/u in zo’n drie seconden. De 200 km/u wordt behaald in 8,3 seconden. De topsnelheid van de 812 GTS is 340 km/u. Luid, is een understatment. Maar daar was de koper ongetwijfeld van op de hoogte.

Ferrari

5. Rolls Royce Black Badge Cullinan – 567.115

Uiteraard kan Rolls-Royce niet lang achterwege blijven. Op de vijfde plaats komt de iets snellere versie van de Cullinan, Black Badge. Volgens de gegevens van de RDW is dit de duurste Cullinan van 2020. De Black Badge maakt zich los van de normale Cullinan met 29 pk en 50 Nm extra. De 6,75-liter V12 produceert nu in totaal 600 pk en 900 Nm. De 0 naar 100 km/h gaat in 5 seconden rond en de topsnelheid ligt op 280 km/u.

Auto

Zo, mooi geweest – voor nu. Neemt niet weg dat er verder nog veel mooie speeltjes zijn te vinden. Denk aan de Ferrari 812 Superfast, McLaren 720S Spider, Ferrari 488 Pista Spider en Rolls-Royce Cullinan – die allemaal zelfs nog boven de 500.000 kosten. Het jaar is nog niet over, dus de kans dat er het een en ander aan wordt toegevoegd is zeer aannemelijk.