Wat gebeurt er als u een marineschip met pensioen gaat? In het geval van dit voormalig hydrografisch onderzoeksschip van de Russische marine wordt het omgebouwd tot een luxe superjacht. In de loop van vier jaar heeft Rouvia Road Yacht Design and Construction in de Filippijnen het schip gerenoveerd en vanbinnen en vanbuiten omgevormd tot een degelijk superjacht.

Renovatie tot superjacht

Het 68,8 meter lange schip werd oorspronkelijk opgeleverd in 1972 en diende vele jaren trouwe dienst aan het Russische marineleger tot het in 2011 werd getransformeerd. Alle extra ruimte aan de buitenkant werd opnieuw bedacht om veelzijdige ruimtes te worden die bedoeld waren voor ontspanning en vermaak. De gangboorden zijn lang en breed en bieden schaduwrijke plekken, compleet met modern meubilair. Een 12-persoons jacuzzi is te vinden op het brugdek, samen met banken met bijhorende zonneschermen.

Het interieur van het vernieuwde superjacht is volledig uitgedost met hardhouten panelen, geaccentueerd door stoffen in crème, wit en aardetinten. Het meubilair is minimalistisch gehouden, terwijl levendige kleuren een rol spelen dankzij de kunstcollectie van de huidige eigenaar. Ontwerpers zochten en bereikten een “eigentijdse rustige” look voor de restauratie. Het superjacht biedt plaats aan maximaal 10 gasten in vier dubbele hutten met ruimte voor 26 bemanningsleden. De suite van de eigenaar heeft een privékantoor. En als het tijd is om te entertainen, is er een formele eetkamer, waarna het mogelijk is om je terugtrekken in de bioscoop voor een film. Hier vermaak jij je wel.

superjacht

 

Prijs

Daarnaast is er voldoende ruimte voor allerlei speelgoed en offertes, zoals een 10 meter lange Zodiac of de limousine van de eigenaar. Intrekbare Rolls-Royce-stabilisatoren houden gasten en bemanning comfortabel. Het jacht wordt aangedreven door een Deutz 2.000 pk dieselmotor die een topsnelheid van 15 knopen en een kruissnelheid van 12 knopen kan bereiken. Het jacht is genaamd Olivia heeft een waarde van $27 miljoen en is te koop via Burgess Yachts.

dek superjacht achterzijde sloep superjacht superjacht jacht Russische