Kerst, het feest van het jaar. Met familie rond de boom leuke cadeautjes uitpakken. Na de cadeautjes heerlijk rond de tafel plaats nemen om uitgebreid te dineren met de familie. Tijdens de kerst worden er uiteraard kerstplaatjes gedraaid. Dit is misschien wel de meest bekende. All I want for Christmas van Mariah Carey is al jaren de kerst plaat. Niet alleen voor Nederland maar ook zeker in het buitenland. Maar wat wordt er nou met zo’n tophit verdient? Dit verdient Mariah Carey jaarlijks met All I want for Christmas…

Dit verdient Mariah Carey

Volgens de fanatieke luisteraar van zowel muziek als kerst muziek is de plaat van Mariah Carey net even iets te populair. Op de radio word je er mee platgegooid en in de stad hoor je deze plaat ook om de 100 meter. Voor de burger iets minder fijn, maar Mariah zal er vast niet rouwig om zijn. Dit is voor de zangeres namelijk een hele belangrijke bron van inkomst. Het nummer komt uit 1994 en is daarmee al 26 jaar te beluisteren op alle denkbare platformen. Maar wat verdient deze ster nou met dit ene nummer?

Dit verdient Mariah Carey

Een jaarlijks terugkomende hit is de droom voor iedere artiest. Een week in de studio en je leven lang plezier aan inkomsten. Dit klinkt toch als een droom. Alleen van dit nummer zou de ster namelijk al meer dan prima kunnen leven. De inkomsten die ze verdient aan het nummer komen voornamelijk voort uit royalty’s die aan het nummer verbonden zijn. Een ingewikkeld verhaal maar het komt er op neer dat er veel geld mee wordt verdient.

Dit verdient Mariah Carey met haar nummer

Alleen in Nederland heeft deze wereldhit de zangeres al zo’n 200.000 euro verdient. In Engeland is dit bijvoorbeeld al het dubbele, daar heeft het nummer al zo’n 450.000 euro opgeleverd. Dit zijn slechts twee ”kleine landen” laat staan wat ze in de rest van de wereld weet te verdienen met dit nummer. Het nummer staat momenteel op meer dan 783 miljoen streams op spotify, op YouTube is dit ruim 671 miljoen keer. Deze krankzinnige cijfers hebben de zangeres een totaal bedrag van ongeveer 60 miljoen dollar opgeleverd.

Laten we dit even per jaar terugrekenen: 60 miljoen gedeeld door 26 jaar maakt ruimt 2.3 miljoen per jaar. Aan werken hoeft de zangeres dus absoluut niet meer te denken.