Deze excentrieke en bovenal krachtige bolide behoort tot het wagenpark van Max Weering. We hebben het hier over een peperdure Audi RS Q8-R, die op zichzelf al een blitse verschijning is. De Duitse tuners van ABT deden daar nog een schep(je) bovenop. Resultaat: de duurste Audi van 2020.

ABT Audi RS Q8-R

De prijzigste Audi is beslist geen reguliere wagen die met de vier ringen pronkt op het Nederlandse asfalt, maar 1 van de 125 ABT Audi RS Q8-R’s. ABT paste hetzelfde trucje toe als bij de RS 6-R, namelijk een verhoogd vermogen en een aantal esthetische, sportieve toevoegingen. En ook nog eens gespoten in een opvallende, maar stijlvolle rode kleur. Volgens gegevens van de RDW kost de RS Q8-R zo’n €338.012 euro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Weering (@maxweering)

Vermogen

Net als de nieuwe Audi RS6 Avant en RS7 Sportback, haalt de RS Q8 z’n power uit een 4,0-liter V8 met twee turbo’s en een mild hybride-systeem om 740 pk en 920 Nm koppel te realiseren – wat voorheen op 600 pk en 800 Nm lag. Dankzij dit vermogen en koppel kan de bovenmatige SUV vanuit stilstand in slechts 3,4 seconden de 100 km/h aantikken. Dat is slechts twee tienden van een seconde langzamer is dan de Lamborghini Urus.

De 0 naar 100 km/h sprinttijd wordt vermorzeld in een schamele 3.4 seconden. De topsnelheid ligt op 315km/h. Vergeet niet dat de RS Q8-R ruim 2.300 kilo schoon aan de haak is en dat je als bestuurder nog vier amices mee kunt nemen. Dat doet de snelheid niet ten goede, maar hoeveel meer wil je nou nog?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Weering (@maxweering)

Waar een nummer 1 is, is ook altijd een nummer 2. De zilveren plak gaat op de valreep van dit jaar naar een Audi R8 Spyder, ter waarde van €325.460. Deze dakloze sportauto gebruikt een V10 met 580 pk om in 3,2 seconden naar de 100 te schieten. Qua topsnelheid wint dit dakloze exemplaar het van de nummer 1 en kan nog  14 km/h harder. Verder in het lijstje komen we nog een hoop RS Q8’jes tegen en nog verder komen we een ladingen aa Audi RS 6’en tegenkomen.