De meesten zullen kamperen niet zo zeer meteen associëren met luxe. Toch hoeft dat lang niet altijd zo te zijn en ondergaat dat stigma de laatste een transformatie door. Helemaal nu er caravans zijn te vinden als deze. We durven toch wel te stellen; de Rolls-Royce onder de caravans.

Kabe Imperial 1000 TDL-caravan

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden, toch doet de naam Kabe Imperial 1000 TDL je al denken aan iets memorabels en imposant. Maar . Dit opzichtige gevaarte laat alle andere caravans in zijn schaduw staan. Letterlijk en figuurlijk. Met zijn 11.57 meter lengte heb je wel een krachtige bolide nodig om het hele spul vooruit te trekken en zou tevens niet misstaan aan de trekhaak van je Bentley of BMW. Met een gewicht van zo’n 2.800 kg dat je moet meesleuren kom je toch goed voor de dagcaravan

Uiteraard is de camper is voorzien van alle gemakken die je je maar kan bedenken. 22 vierkante meter aan verplaatsbare luxe, klink best lekker zo toch? Er is een volledig uitgeruste keuken met onder andere magnetron, oven, twee inductieplaten en twee gaspitten. Als het aankomt op slaapgenot, is er ook niks op aan te merken. Bij de Kabe Imperial krijg  je een tweepersoonsbed én een stapelbed tot je beschikking zonder dat je alles overhoop hoeft te gooien.

Ideaal

Het sanitair heeft ook een bijzondere troef waar menig caravan een puntje aan kan zuigen. Elke keer als je naar het toilet gaat om even in alle rust je behoeftes te doen, verbrandt het toilet na afloop jouw verteerde kaviaar. Dit is onwijs handig, want hierdoor hoef je het maar één keer per jaar schoon te maken. Toch een klusje dat we liever uitbesteden.

kamperen

Het rijdende kampeer-paleis werd in 2018 gerealiseerd en recent in de verkoop gezet voor 111.415 euro. Dat is nu alweer gezakt naar 86.400 euro. Voor dat bedrag kan je ‘m ophalen bij De Greeff Caravan-Recreatie in Brabant.