De feestdagen komen er weer aan en daarbij kan een glas champagne niet uitblijven. Je kan het zo gek maken zoals je zelf wilt en dat geldt ook voor de prijsklasse van de onmisbare fles bubbels. Maak kennis met de duurste fles champagne die ooit gemaakt is.

Taste of Diamonds

Gemaakt door het luxe champagnemerk Goût de Diamants, maakt de 2013 Taste of Diamonds niet per se indruk door de champagne zelf, maar door het opzichtige, unieke design. De fles is ontworpen door de beroemde luxe ontwerper Alexander Amosu en geeft de drinker “gevoelens van nostalgie naar lang vervlogen tijden.” De prijs voor zo’n extravagante fles is dan ook niet niks.

Champagne

Het woord “champagne” is synoniem met luxe. En met Goût de Diamants is Taste of Diamonds ongetwijfeld het toppunt van uitmuntendheid gemaakt in Frankrijk. De meest gewaardeerde en duurste substantie ter wereld wordt geproduceerd in de Grand East Region van Frankrijk (voorheen Champagne-Ardenne). Het is geclassificeerd als een “Grand Cru”, vanwege de uitstekende kwaliteit van de toegepaste druiven.

De Grand Cru-druif wordt verbouwd in de 8 hectare wijngaarden van de door een familie gerunde wijnmakerij Champagne Chapuy di Oger. Het resultaat is buitengewoon: fris in de mond met indringende bloemige tonen in de afdronk, voor een fluweelzachte en zijdezachte textuur. Als je het drinkt, kun je genieten van een blend met een elegant aroma en een zeer intense smaak.

Prijskaartje van de duurste champagne

De fles van Goût de Diamants wordt niet gekenmerkt door de spectaculaire champagne die erin zit, maar meer door de fles en z’n uiterlijke kenmerken. Er zit een diamant in de hals van de fles en alle etiketten zijn vervaardigd uit goud. Daar moet je flink wat voor over hebben aangezien er ruim 2 miljoen dollar wordt er gevraagd voor deze ‘oudejaarsdrank’. Uiteraard is dit niet de enige peperdure champagne in de wereld, check hier de prestigieuze top 10.