Het is een ietwat markant gebouw, maar toch echt de onbetwiste nummer 1 als het graat om de hoogste vraagprijs in Groningen. Aan de Verlengde Hereweg staat de monumentale villa ‘Sonnevanck’. Gigantisch aan leefklimaat, van zowel vanbinnen als vanbuiten.

Duurste huis in Groningen

Villa Sonnevanck is omstreeks 1900 gebouwd in opdracht van een of andere jonkheer genaamd Quintes. Het bevat elementen van de Chalet-stijl. en het perceel bestaat uit circa 2.600 m². Een ruim gedeelte is in gebruik als parkeerplaats en wordt gecomplimenteerd door een tal oude karakteristieke beukenbomen. Daarnaast bevindt zich de woning zelf een achtertuin, voortuin en zijtuin zelfs nog een zijtuin van 30 meter diep en 45 meter breed.

Groningen

Het begint allemaal bij de entree die je richting de hal leidt. Het monumentale pand is opgedeeld uit 8 vertrekken en verleent verder nog toegang tot de ruimte kelder van ca. 35 m², zeer geschikt voor gebruik als wijnkelder. Wat niet kan tippen aan deze wijnkelder. In totaal zijn er 11 kamers, waarvan er maar liefst 10 slaapkamers zijn.

Indeling van de woning

De eerste etage bevat 3 vertrekken en toegang tot het zeer royale dakterras van ca. 50 m², die deels overdekt is. En de tweede verdieping is een zolderruimte met diverse vertrekken die zeeën aan opslagruimte biedt. Het geheel is door de jaren heen zeer goed onderhouden, ligt volgens de makelaar op een “absolute topligging” en biedt een leven vol ruim wonen. Zo’n 460 m² om precies te zijn.

Prijs van het duurste huis

Maar hetgeen waar het natuurlijk allemaal om draait: de vraagprijs, die ligt op € 2.350.000 – dat is €5.109 per m². Het staat slechts drie maanden op Funda en er is “Zelden de mogelijkheid tot aankoop van een villa op deze stand.” Uiteraard ook geschikt voor combinatie van wonen en werken, zeker in deze onzekere tijden. Maar met zo’n bedrag is het kopen niet voor iedereen even reëel.

Ruimte Werkkamer Dakterras