Een privélandgoed met villa van vijf hectare in Paradise Valley, Arizona, is recentelijk van eigenaar veranderd voor $20,9 miljoen. Met dit bedrag is het volgens de noteringsagent en de Multiple Listing Service één van de duurste woningverkopen in de staat Arizona is. In feite is het de op één na duurste.

NBA-team Phoenix Suns en voetbalteam RCD Mallorca

Het uitgestrekte pand, bestaande uit een hoofdgebouw van 18.000 vierkante meter en een pension van 10.000 vierkante meter, werd in 2009 gebouwd voor Robert Sarver. Dat is de eigenaar van het NBA-team Phoenix Suns en de Spaanse voetbalclub Real Club Deportivo Mallorca. In de villa is dat ook terug te zien in het indoor-basketbalveld en de ander sport faciliteiten.

villa

Sarver is naast zijn banden in de sport ook oprichter van de National Bank of Arizona en uitvoerend directeur van Southwest vastgoedbeleggingsfirma Value Partners. Hij kocht het perceel in 2007 voor een niet nader genoemd bedrag, volgens eigendomsgegevens. Het hoofdgebouw (aldus villa) van 18.000 vierkante meter met vijf slaapkamers en een pension met twee slaapkamers zijn beide gebouwd in 2009, zo blijkt uit de records. De 59-jarige Sarver verkocht het in november 2019 voor een toenmalig record van $19,25 miljoen aan een naamloze vennootschap.

Op één na hoogste verkoop in Arizona

Het onroerend goed werd op 28 oktober weer op de markt gebracht voor $25 miljoen, maar het werd op dezelfde dag gemarkeerd als “verkocht” voor $20,9 miljoen, wat suggereert dat de deal al buiten de markt was gesloten. Van Penta Future Returns: strategieën voor het investeren in dividendbetalende aandelen. De verkoop was de op één na hoogste in Arizona en de hoogste in Paradise Valley, misschien wel de meest welvarende stad van de staat.

villa

De duurste woningverkoop over de hele staat was een herenhuis van 15.534 vierkante meter in de Silverleaf-gemeenschap van Scottsdale, dat begin oktober $24,1 miljoen opbracht, volgens noteringsagent Walt Danley, president en oprichter van Walt Danley Christie’s International Real Estate. “Ik heb in mijn carrière van meer dan 40 jaar geholpen met het verkopen van een aantal buitengewone huizen in het grootstedelijk gebied van Phoenix, maar deze specifieke woning is echt een kunstwerk,” zei hij. Dhr. Danley vertegenwoordigde vorig jaar de koper om het huis van Robert Sarver te kopen.

villa 6