Duncan Stutterheim houdt een grote opruiming. De festivalbaas die een vermogen vergaarde met ID&T; het bedrijf achter evenementen als Thunderdome, Sensation en Mysteryland, moet het gedwongen rustiger aan doen. Duncan Stutterheim wil al zijn belangen in ondernemingen van zich afschrijven, behalve die in de Westergasfabriek en de A’DAM Toren. De huidige crisis heeft er bij de ondernemer flink ingehakt.

Festivalbaas Duncan Stutterheim

“Ik schrok een beetje van mezelf dat ik in de afgelopen vijf jaar ben gaan ondernemen, en zag ik overal kansen. Ik ben niet iemand die wegloopt, dus ook in de crisistijd sta ik er, maar ik zeg je eerlijk dat ik het wel zwaar gehad heb”, liet Stutterheim weten aan BNR Nieuwsradio. Op zijn achttiende richtte Stutterheim een koeriersbedrijf op. Een jaar later begon hij met zijn broer Miles, die bij auto-ongeluk om het leven kwam, een bedrijf om gabberhouse-feesten te organiseren. Dat bedrijf groeide uit tot ID&T, Nederlands grootste organisator van dance-events en tevens platenlabel, horecaonderneming en mediabedrijf. Hij is ook bekend van zijn lerarenrol in het tv-programma “Dream School”

Duncan Stutterheim

Het grachtenpand aan de Prinsengracht wordt al bijna twintig jaar bewoond door de festivalbaas. In de advertentie wordt uitvoerig de geschiedenis van het monumentale pakhuis doorwandeld. Waaruit te lezen valt dat een wijnfamilie het pakhuis aan het begin vorige eeuw als wijnopslag heeft gebruikt. Het bestrijkt 6 woonlagen met diverse ruimtes tot eigen invulling. Zo is er een kantoor van maar liefst 55 m². 16 kamers, waarvan 6 slaapkamers verdeelt over een woonoppervlak van 720 m².

Monumentaal pand

De Prinsengracht 548 is zeker een uniek pand met een rijke historie. Een fraai pakhuis van 43 meter diep, gelegen op 360 eigen grond in het centrum van de stad. De voorzijde van het pand omvat een prachtige bakstenen gevel, met opvallende ‘Amsterdams rode’ houten panelen. Aan de achterzijde gezien is het oranje pannendak complementair aan de rest van de gevels. En vergeet niet de tamelijke hoeveelheid aan ramen.

Toch heeft de familie Stutterheim er in de loop der jaren er een eigen draai aangegeven, wat duidelijk aanneembaar is in de onderstaande foto’s. In de omschrijving ook wel benoemd als ‘Bohemian’-stijl. Het optrekje kost €7,2 miljoen, ofwel €10.000 per vierkante meter.

Stutterheim festivalbaas pand huis festivalbaas