De meest vreugdevolle tijd van het jaar ziet er onvoorstelbaar adembenemend uit. Dat geldt vooral in de stad waar het hoofdkantoor van Bugatti staat, Molsheim. Dit jaar zullen de kerstmarkten echter verre van bruisend zijn vanwege de pandemie. De stadscentra versierd met kerstverlichting en verlichte sterren op elke hoek zullen vreselijk worden gemist. Maar Bugatti heeft speciale plannen voor Molsheim.

Duurste auto ter wereld

De zwarte blitse verschijning is gemaakt om het 110-jarig jubileum van het merk te vieren en kost naar schatting $18 miljoen! Het Franse luxemerk besloot om de tentoonstelling van haar hypersportwagen – Bugatti La Voiture Noire – op te zetten voor het publiek om van te genieten.

Bugatti

Het ontwerp van La Voiture Noire is gebaseerd op de Type 57 SC Atlantic, één van de historische auto’s van het bedrijf die in de jaren ’30 is ontworpen door Jean Bugatti himself. De bolide beschikt over een 8,0-liter motor die goed is voor 1500 pk. Dat zorgt ervoor dat de auto in iets meer dan twee tellen richting de 100 km/h kan gaan. De maximumsnelheid is 400 kilometer per uur.

Bugatti La Voiture Noire

De La Voiture Noire is volgens geruchten gekocht door wereldvoetbalster Cristiano Ronaldo en is uniek in zijn soort.  Er zullen niet veel mensen de kans krijgen om de zwarte schoonheid in het echt te kunnen waarnemen, behalve de gelukkige inwoners van de stad Molsheim. Naast de versierde kerstboom van Molsheim is een speciale glazen doos geplaatst, waarin de prachtige Bugatti La Voiture Noire te bewonderen is.

duurste auto

De burgemeester van Molsheim kondigde bij de inhuldiging van de glazen container aan: “Ik ben Bugatti erg dankbaar voor dit prachtige geschenk aan onze stad. Nu hebben alle inwoners van Molsheim de uitzonderlijke kans om dit unieke meesterwerk te bewonderen, waar Ettore Bugatti zeker heel trots op zou zijn geweest. ”

De Bugatti blijft nog tot eind maart in het stadscentrum staan.

Bugatti La Voiture Noire Bugatti La Voiture Noire