Gulf Craft heeft met trots het grootste compositiejacht ter wereld gepresenteerd, de Majesty 175. Het grootste compositie jacht ter wereld. Dit prachtige schip wordt gehouden op de scheepswerf van de Verenigde Arabische emiraten. De onthulling werd samen met de eigenaar van de jacht gevierd, die overigens een prominente zaken is.

het grootste compositiejacht ter wereld

Het project is al 4 jaar aan de gang en heeft sinds de aankondiging op de Monaco Yacht Show in 2016 veel verwachtingen gewekt. Haar status als industrie game-changer heeft de nieuwsgierigheid gewekt van jachtprofessionals en enthousiastelingen.  Deze hebben actief gewacht op de onthulling van het eindresultaat. Met een lengte van 54 meter en een breedte van 9,6 meter is de Majesteit 175 het grootste jacht van Gulf Craft tot nu toe.

De voorzitter van Gulf Craft, Mohammed Hussein Alshaali, markeerde de gelegenheid door te zeggen: “Dit is een heel bijzondere dag in de geschiedenis van Gulf Craft. Ik ben trots op iedereen die heeft bijgedragen aan dit prachtige juweel en die het vandaag heeft gelanceerd als het grootste megajacht in composietproductie ter wereld. Dit project heeft 4 jaar van hard werken en toewijding van het hele team gevergd. Ik geloof dat we met de bouw van de Majesteit 175 een nieuwe trend in de markt hebben gezet. Deze trend zullen veel scheepswerven in de wereld volgen”. Met recht is hij enorm trots op dit bizarre project.

Met een bruto tonnage van 780 biedt de Majesteit 175 accommodaties voor 14 gasten in 7 ruime kajuiten. De suite van de eigenaar ligt voor het bovendek. Hierdoor ligt er aan de zijkant een 5 meter lang zwembad met een unieke stroomversnelling. Er zijn 6 grote bemanningshutten en een eigen kapiteins accommodatie. Dit jacht is gebouwd volgens de MCA-voorschriften (voor jachten boven 500 GT) en maakt gebruik van geavanceerde composietmaterialen zoals koolstofvezel en vinylester.

Daarmee wordt er een nieuwe standaard voor innovatie en technologie in de jachtindustrie gebracht. Door deze materiaalvoortgang kan ze door gebieden met weinig diepgang varen.  Zoals de Caraïbische zee, waarbij ze slechts 2,25 meter water trekt. De topsnelheid van dit jacht is maar liefst 16,5 knopen.

grootste compositiejacht ter wereldgrootste compositiejacht ter wereld