De Formule 1 heeft deze week alle internationale nieuwsplatformen bezig gehouden. Dit gebeurde niet zomaar. De horrorcrash van Romain Grosjean is niemand ontgaan.

De horrorcrash van Grosjean

De Grand Prix van Bahrein afgelopen weekend stond in het teken van één van de meest grote motorsport ongevallen ooit. Niet alleen was dit ongeluk levensgevaarlijk maar het zag er ontzetten beangstigend uit voor de kijker. De wagen van de F1 coureur van het F1 team van Haas brak bij de hororcrash in twee delen. De voorkant van zijn bolide zat vast tussen de vangrails, in dit gedeelte zat de coureur ook. Tussen de vlammenzee wist Romain op wonderbaarlijke wijze te ontsnappen aan zijn dood.

Grosjean overleefde de crash door de halo die sinds 2018 verplicht op alle formule 1 auto’s moest komen te zitten. Grosjean liet in een interview weten eerst niet voor de halo te zijn maar nu de noodzaak van deze veiligheidsmaatregel te begrijpen en te omarmen. Deze zo gehete halo is een katapultvormige balk vol met titanium, deze zit rond de cockpit gewikkeld.

Het dikke horloge van Romain

Terwijl de schokkende beelden van de crash en de nasleep ervan het afgelopen weekend de media hebben gedomineerd viel ons iets op. Toen Grosjean uit zijn auto wist te ontsnappen kwam er iets wel heel duurs in beeld. Een heldere rode flits op zijn pols – zijn signature Richard Mille RM 50-01 horloge. Dit horloge heeft een waarde van maar liefst 912.000 euro en is alleen uit gegeven aan een specifieke groep coureurs.

Voor wie dacht dat de eigenaren dit horloge alleen tentoonstelde heeft het dus goed mis. Dit horloge is peperduur maar Grosjean aarzelt niet deze te dragen. Dat is immers wel waar dit prachtige stukje vakmanschap voor is gemaakt. Van dit prachtige exemplaar zijn wereldwijd slechts 30 modellen te bemachtigen. Grosjean is dus trotse eigenaar en drager van 1 van deze 30.

Dit is niet de eerste keer dat er tijdens een brute crash in de Formule 1 een peperduur horloge werd gespot. Ex coureur Felipe Massa crashte tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2009 en werd toen gespot met zijn Richard Mille RM 011.

Grosjean

De grote vraag voor ons is waarom deze coureurs deze horloges dragen tijdens de races. De coureurs willen zo min mogelijk gewicht en hinder tijdens de race. Dus misschien hebben de signature horloges van de coureurs wel functies waar wij niks van af weten…