Op zoek naar een stoere en sterke wagen? Dan heb je twee opties als we gaan kijken naar Jeep. Je gaat voor een saaie maar prima standaard uitvoering van een dik model of je laat een prachtige Jeep custom bouwen… Dit laatste is het gene waar de eigenaar van deze Jeep voor is gegaan. Dit is de Jeep Gladiator Odin.

Expeditie Overland besloot deze Gladiator Jeep 2020 te customizen en nog dikker te maken dan dat deze terreinwagen al was. De vierwieler is omgedoopt tot ”Odin”, de naam verwijst naar de Noorse god Odin.

De Jeep Gladiator Odin

Deze prachtige Jeep is het voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is in deze tijd. Deze wagen wordt namelijk voornamelijk gebruikt om paragliders te vervoeren naar de meest afgelegen plekken. Denk dan aan grote woestijngebieden of een gebied met bizarre bergen. Niks is voor deze wagen te gek. De wagen heeft genoeg laadruimte voor een goede lading aan film materiaal. Want de wagen werd tijdens een reis maar al te goed vast gelegd.

De matzwarte kleur van de wagen, met twee dikke Overland ‘X’ en aan de zijkant is deze auto niet te missen. Om je een beeld te geven van deze wagen nemen wij je meer door de specificaties van de Jeep, Vierwielaandrijving, aangepaste ophanging, airbagsysteem en een extra grote brandstoftank. Kortom, alles in deze wagen geeft je de mogelijkheid een behoorlijke poos van de bewoonde wereld te blijven.

Jeep Gladiator

Om het af te maken werd de wagen voorzien van een PCOR-luifel, watertanks en een tent. Je hoeft dus ook absoluut niet in een nabij gelegen hotel te belanden. Buiten deze mogelijkheden tot ”overleven en overnachten” is er flinke dosis aan baterijen ingebouwd die energie krijgen doormiddel van een zonnen systeem. Ideaal toch?

Na een heftige rit van ruim 32.000 kilometer besloten de eigenaren dat het tijd was voor nog wat extra upgrades. Zo krijgt de wagen binnenkort 8 versnellingen, remcontroller en een nieuwe voorbumper. Al met al dus genoeg werk aan de winkel.

De wagen zal na deze upgrades klaar zijn voor een fantastisch nieuw avontuur. Wij kijken nu al weer uit naar die fantastische beelden…