Na 25 seizoenen in het spel vierde een icoon uit het gouden tijdperk van basketbal in 2020 zijn erfgoed. Jordan doet dit door dezelfde bravoure toe te passen die ze vertegenwoordigde bij de oorspronkelijke lancering in 1995. Het Air Jordan XI Jubilee bestaat uit een nieuwe paar sneakers én een duistere grasmaaier.

Duistere grasmaaier

Na een reputatie opgebouwd te hebben door een stapje verder te gaan, wist de toonaangevende leverancier van premium sportkleding dat het tijd was om op de plaat te stappen voor de 25e verjaardag van de legendarische Air Jordan XI. Om dit in goede banen te leiden gingen ze onder meer een samenwerking aan met Mansory en DB Avantgarde.

Grasmaaier

Voor de viering van het AJ XI-jubileum besloot BSTN om het thema van de grasmaaier verder te verleggen dan ooit tevoren.

Mansory x BSTN x Jordan

In samenwerking met Mansory en DB Avantgarde hebben BSTN en Jordan Brand de GT XI ontwikkeld, een unieke zitmaaier die tot in de puntjes is uitgewerkt. Mansory creëerde op maat gemaakte carrosseriedelen, handgemaakte koolstofvezelpanelen en een op maat gemaakte racestoel om van dit eerbetoon iets degelijks te maken. De kleur zilver, een traditioneel hoofdbestanddeel van een jubileumfeest, is verwerkt in verschillende chromen details. Datzelfde geldt voor Jumpman-, BSTN- en Mansory-logo’s.

Aangezien de XI Jubilee-editie een mijlpaal is voor de legendarische Air Jordan-signature-lijn, wordt de bijbehorende BSTN-campagne bekroond door de Canadese voetballer Alphonso Davies, het talent van FC Bayern München en Champions League-winnaar. De Air Jordan XI Jubilee kwam uit op BSTN op zaterdag 12 december 2020 om 9.00 uur. Zoals veracht werd deze grasmaaier in een beperkte oplage verkocht.