Het leven kan glorieus zijn voor sportsterren van het kaliber als LeBron James. Maar laten we eerlijk zijn – het gaat ten koste van anonimiteit. Ondanks het dragen van een gezichtsmasker, werd James onlangs gespot terwijl hij over een snelweg reed met  een Porsche 918 Spyder. Een Instagram-video van laat de NBA-legende zien die even een leuk handgebaar vertoont aan de filmer in kwestie.

LeBron en zijn relatie met luxe bolides

We weten dat James iets met auto’s heeft. En natuurlijk opent het superster zijn de deur voor superster-voertuigen. Met een geschatte waarde van bijna een half miljard dollar, waarom zou hij niet een overvloed aan dure ritten in zijn garage hebben? De Porsche 918 bedroeg een nieuwprijs van $845.000, maar of dit scheurmonster daadwerkelijk op zijn naam staat, is onbekend.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alex (@e30alex99)

Mocht het zo zijn dat dit een recente aankoop is, betaalde hij waarschijnlijk meer dan $1 miljoen, gezien Porsche slechts 918 exemplaren van de hybride hypercar heeft gebouwd en de waarden ondertussen aanzienlijk zijn gestegen. Het voertuig levert een maximum vermogen van 887 pk die een topsnelheid van 345 kilometer per uur realiseert. Natuurlijk heb je aan dat laatste niet veel, maar soms is het wel lekker om even te kijken hoe hard je iedereen kan inhalen. In de video is ook te zien dat hij dat even het beest even op zijn staart trapt

Past tussen het rijtje

Uiteraard is dit bij lange na niet de eerste supercar die de basketbal sensatie heeft bestuurd. Aan afwisseling heeft de 35-jarige in ieder geval geen gebrek. We besparen jullie de hele opsomming, maar de voornaamste eye-catchers zijn Bentley Continental GT, Dodge Challenger SRT, Ferrari F430 Spider, Lamborghini Aventador Roadster en een Rolls-Royce Phantom. Overigrens heeft hij naast de Spyder ook al een andere Porsche in zijn bezit, de 911 Turbo S om precies te zijn. Het voelde allemaal voer hem dus oud en vertrouwd.

Maar niet alles is bliksemsnel en überluxe. Een paar jaar geleden tweette James over het besturen van zijn Kia K900 sedan. Iedereen dacht dat het een grap was totdat James zich in 2014 aanmeldde als merkambassadeur voor de autofabrikant. In een persbericht van Kia bevestigde James dat hij “een Kia K900-coureur en -fan was voordat we besloten om partners te worden.” Toch heeft LeBron James minstens zoveel plezier in zijn andere wagens, waaronder deze Porsche 918 Spyder