Megajachten zijn een luxe, betrouwbare en uitgekozen manier om de wereld te verkennen. Deze schepen ons naar afgelegen, ongerepte locaties kunnen brengen, maar opgesloten achter die luxueuze muren, komen we echt dicht bij de natuur waarvoor deze reizen eigenlijk voor bestemd zijn?

Megajacht Indah

Florida gevestigde ontwerper, Lukasz Opalinski, zijn nieuwe 120m superjachtconcept baseerde, en het wordt toepasselijk Indah genoemd, wat ‘mooie’ betekent. Het hoogtepunt van dit superjacht is de oversized strandclub die ook het middelpunt is. Hoe heeft de ontwerper deze gemene prestatie bereikt? Door verticale assen te gebruiken in plaats van horizontale en de schotten naar buiten te draaien, komt een geheel nieuw concept van ‘Transformation Transom’ tot leven.

megajacht

Hierdoor kunnen zowel bakboord- als stuurboordschotten naar buiten draaien, opgehangen aan twee scharnierbeugels en zijn geïntegreerd met twee horizontale verlengingsdekken. Deze soepele overgang brengt het jacht van een gesloten casco schip in cruisemodus naar de volledig ingezette strandclub wanneer het voor anker ligt. De ruimte is zorgvuldig ontworpen, met zonnekussens, een fitnessruimte en een sauna achter getint glas.

In totaal 24 gasten kunnen mee

Zeevarenden hebben ook direct toegang tot aanbestedingen, die naast de openingen van de schotten kunnen optrekken. Indah is duidelijk goed toegerust om haar gasten een gezellig moment te bezorgen; ze kan in totaal 24 gasten bevatten in 12 hutten en de royale eigenaarssuite die indrukwekkend is met een eigen balkon op het achterdek. De plaats zal ongetwijfeld veel onderhoud vergen, dus Indah is erop ingesteld om een ​​bemanning van 32 te ondersteunen.

megajacht

Behalve de hippe strandclub kunnen gasten genieten van luxe en voorzieningen zoals een jacuzzi op het voordek met ligbedden, een royaal zwembad op het achterdek met uitzicht op de strandclub, samen met een hoop waterspeelgoed om vermaakt te blijven. Eigenaren kunnen er ook voor kiezen om een ​​helikopterlandingsplatform en een hangar toe te voegen voor verdere verkenning. Het megajacht is een concept voor nu, maar ongetwijfeld gaan hier een aantal miljardairs naar happen.

strandclub megajacht strandclub