De snelste wagen op de Nurnburgring kunne n we binnenkort in Nederland zo maar eens tegen komen. Deze Mercedes-AMG GT Black Series staat namelijk bij Mercedes-dealer Baan in Twente. Wie gaat deze brute Mercedes kopen? Dit is niet zo maar even een auto, deze Mercedes is namelijk echt het neusje van de zalm. Brute snelheid en wat een uitstraling. Je herkent hem vast aan zijn rol als safety-car in de F1.

Mercedes-AMG GT Black Series

Deze brute Mercedes heeft een V8 onder de kap die het vermogen van 730pk en 800 nm koppel weet te produceren. Deze 9-traps schakelbak brengt je in een mum-van-tijd naar de 100. De wagen heeft er slechts 3,2 seconden voor nodig. Dat is niet zo snel als de snelste elektrische auto’s maar deze klinkt wel veel beter.

De topsnelheid van dit apparaat ligt op een dikke 325 kilometer per uur. Deze auto kan dus niet te zwaar wegen, het totale gewicht van de auto is een kleine 1,5 ton.

Deze auto komt dus binnenkort te koop, momenteel staat dit monster nog niet op kenteken. Wel is duidelijk dat de auto volgend jaar op naam gezet kan worden van de nieuwe eigenaar. Goed opletten dus, want vanaf volgend jaar kan deze auto je zomaar inhalen op de snelweg.

De vanaf-prijs is Nederland is bepaald subtiel te noemen. Wie deze Mercedes GT wilt kopen moet daar minimaal 420.982 euro voor neer leggen. Misschien een beter idee om hem zelf uit Duitsland te laten komen. Deze Mercedes is in Duistland namelijk een kleine 90.000 euro goedkoper dan in Nederland.Mercedes-AMG GT Black Series

De auto heeft nog niet het AMG-trackpakket maar deze kun je er als optie op nemen. Eigenlijk is dit in onze ogen geen eens op een optie, maar een must. De optie kost immers maar een kleine 8.000 euro, dan krijg je vierpunts gordels en koolstofvezel stoelframes. Wij van Pure Luxe kunnen niet wachten tot dat we deze auto op de openbare weg kunnen bewonderen. Misschien is deze Mercedes-AMG GT Black Series wel iets voor in de collectie van Enzo Knol.