Het is vrij gebruikelijk voor fabrikanten van luxe auto’s om samen te werken met high-end horlogemakers om een ​​reeks co-branded uurwerken te bedenken en fabriceren. Maar we zien zelden iets soortgelijks in de tweewielige wereld van de motoren, wat horloges met een motorthema nog wat specialer maakt.

RO-NI x MV Agusta

MV Agusta viert zijn 75-jarig jubileum en werkte samen met het Zwitserse horlogemerk RO-NI om ter gelegenheid van deze gelegenheid een uurwerk in beperkte oplage te ontwikkelen. RO-NI is gevestigd in St. Moritz, de thuisbasis van de ultieme luxe in het hart van de Zwitserse Alpen, en beschrijft zichzelf als de makers van handgemaakte hyperwatches. Het horloge in beperkte oplage dat voor deze speciale gelegenheid is gemaakt, wordt de RO-NI RMV genoemd en is geïnspireerd op de ontwerptaal van MV Agusta, de precisie-engineering en het gebruik van geavanceerde materialen.

MV Agusta 2

“Deze buitengewone samenwerking met RO-NI is een volgende belangrijke stap in de uitvoering van onze strategie om uitstekende partnerschappen te ontwikkelen”, zei Timur Sardarov, CEO van MV Agusta Motor. “Het doel is om MV Agusta merkproducten aan te bieden van ongeëvenaarde kwaliteit en internationaal prestige. De RMV is misschien niet voor iedereen, want het vertegenwoordigt mogelijk de ultieme luxe op het gebied van horloges, maar het interpreteert perfect onze geest van uitmuntendheid en perfectie uitgedrukt door vakmanschap, schoonheid en ongeëvenaarde prestaties. De weinige gelukkigen die het zullen bezitten, zullen een stukje van onze geschiedenis en van onze ziel bezitten. Voor altijd.”

Beperkte oplage

De RO-NI RMV wordt beperkt tot slechts 75 exemplaren en is gemaakt van materialen die men verwacht te zien op een MV Agusta-motorfiets. Denk aan titanium, koolstofvezel, aluminiumlegering, leer en alcantara. De kast bevat een geskeletteerd RS-1 titanium uurwerk met 27 juwelen en 144 componenten. Wordt geleverd met blauwe Alcantara-band die overeenkomt met de kleur van de lunette. Elk uurwerk wordt met de hand in elkaar gezet door slechts één monteur.

MV Agusta 3

Nicola Rosa, oprichter van RO-NI Watches, zei: “Deze samenwerking vervult ons met trots en geeft ons de kans om een ​​merk te vieren dat altijd een symbool is geweest van succes in de fabricagekunst. Ons technologisch en artistiek DNA trok ons ​​natuurlijk naar deze ideale alliantie. Samen benutten we de tijd, maar onze passie loopt altijd de vrije loop. ” De RO-NI RMV kost €56.000 per stuk en elk van de 75 eenheden zal op bestelling worden geproduceerd.

kast horloge