Arjen Reas architecten introduceert ‘villa Benthuizen’. Een plattelandswoning gelegen in het hart van Benthuizen, Nederland. Gevestigd te midden van een natuurlijke oase wil het ontwerp een huis ontwikkelen dat een diepe band vormt tussen de bewoners en de groene omgeving. Dit heeft ze gebracht tot deze prachtige natuurvilla.

Natuurvilla

Arjen Reas architecten heeft de woning ontworpen met zoveel mogelijk open verbindingen. Dit doe ze om het interieur te integreren met de buitenomgeving. Dit geldt zowel qua materialen als qua vorm. De eenvoud van de hoofdvorm wordt versterkt met een uitgebreid volume, waarin de entree en het eetgedeelte zijn ondergebracht. Ondertussen gaat het dak door en omarmt het huis als een veranda. Echt een prachtig gezicht.

Het gebruikte materiaal voor de hoofdvorm is riet, dat verticaal vanaf het dak naar beneden loopt. Het valt er als een warme deken over heen. Het tweede gebruikte materiaal is zwart hout, met een open geventileerde structuur. Beide materialen samen zorgen voor een natuurlijk contrast en een perfecte integratie van het huis in zijn omgeving.

Indeling

Op de begane grond genereert het ontwerp verschillende ruimtes voor diverse mogelijkheden en invullingen. De ruimtes maken contact door open verbindingen. Naast het hoofd-woongedeelte bevat de woning een aparte tv/speelruimte om ruimte te creëren voor alle gezinsleden, zonder  dat de een de ander stoort. Op de eerste verdieping zijn er meerdere slaapkamers en badkamers, die in de gang verbonden zijn met het woongedeelte beneden via een trap en een aangepaste glijbaan.

De looks en de binnenkant van deze woning zijn als je het aan ons vraagt echt prachtig. Deze natuurvilla past helemaal in het Nederlandse landschap en zou zo meer één van de mooiste zijn die er in Nederland staat. Zo vind je ze niet vaak. Als je meer wilt weten of dit architectonische hoogstandje, klik dan op de link hier.

natuurvilla natuurvillanatuurvilla natuurvilla