Wij als Nederlanders zijn aardig behendig in het gooien van pijltjes. Althans, niet iedereen. Maar er zijn een aantal Nederlanders die er behoorlijk goed in zijn en die er een aardige zak geld mee weten te verdienen. Bijna ieder jaar staat er wel een Nederlander in de late rondes van de grote toernooien. Dit zijn de meest succesvolle Nederlandse darters op het moment.

Dat je met darten aardig geld kunt verdienen is duidelijk. Prijzengeld en sponsoren betalen je soms zo veel dat je er een ware miljonair van kunt worden. Bij grote toernooien lopen de prijzenpotten op tot ver in de miljoenen.

De top 3 rijkste Nederlandse darters

Vincent van der Voort
Vincent van der Voort, ook wel de Dutch Destroyer genoemd is de nummer 3 van deze lijst. Deze topdarter behoort tot de semi-wereldtop maar staat echt mijlenver achter de Nederlandse top. Vincent is 44 jaar en speelt zich prima in de kijker. Voor Nederlanders is hij het beeld als het gaat om gastrollen bij de grote toernooi-uitzendingen. Met dit darten en de sponsoren van de beste man heeft hij al ruim 1.200.000 bij elkaar gegooid. Goed bezig Vincent!

Raymond van Barneveld
Deze twijfel-darter staat op de nummer 2. Wij horen je al denken, waar komt die term vandaan. Nou dat zullen we je uitleggen, Raymond heeft namelijk al een paar keer aangegeven te stoppen met het darten. Lang duurde deze stop-periodes vaak niet want binnen een mum-van-tijd pakte Raymond de pijltjes weer op.

Raymond zijn top periode is al enige tijd geleden. De prijzenpotten waren toen minder riant dan de hedendaagse prijzenpotten. Maar toch heeft deze wereldtopper een bedrag van bijna 4.000.000 bij elkaar gegooid. Hier mee is hij de op één na rijkste darter die Nederland heeft.

Nederlandse darters

Michael van Gerwen
Het kan ook niet anders. De bekendste darter van Nederland. Iedereen kent hem, hij is het beeld als je denkt aan darten. Niet alleen in Nederland is Michael enorm bekend. Deze darter is namelijk de nummer 1 darter ter wereld en heeft daarmee over de hele wereld zijn naam weten te vestigen.

Momenteel heeft Michael het druk met het WK-Darts. Hij zal bij dit toernooi ongetwijfeld weer laten zien waar hij toe in staat is. Hij leek eerder dit seizoen enigszins uit vorm maar liet weten zich goed te voelen. Michael heeft met al zijn titels en sponsoren het indrukwekkende bedrag van ruim 9.000.000 euro bij elkaar weten te spelen.

Nederlandse darters