Na het succes van de AirPods heeft Apple nu aangekondigd dat het zal beginnen met de verkoop van draadloze over-ear-hoofdtelefoons. Het product – geprijsd voor $549 USD – is al verkrijgbaar vanaf 15 december 2020. Dit zijn de nieuwe Apple AirPods Max:

”AirPods zijn de populairste hoofdtelefoons ter wereld, geliefd om hun moeiteloze installatie, ongelooflijke geluidskwaliteit en iconisch design”. Dit is de uitspraak van: Greg Joswiak, senior vice president van Apple’s wereldwijde marketing. ”Met AirPods max brengen we die magische AirPods-ervaring naar een verbluffend over-ear-ontwerp met high-fidelity audio. Het aangepaste akoestische ontwerp, gecombineerd met krachtige H1-chips, en geavanceerde software stellen AirPods max in staat om computationele audio te gebruiken om draadloos de ultieme persoonlijke luisterervaring te leveren.

nieuwe Apple AirPods Max

De AirPods max is ontworpen door Apple voor uitzonderlijke akoestische prestaties en is verkrijgbaar in vijf kleuren: Space-grey, zilver, hemelsblauw, groen en roze. Apple legt uit dat de ademende, gebreide gaaskap, die de hoofdband overspant, is gemaakt om gewicht te verdelen en de druk op het hoofd te verminderen. Terwijl het roestvrijstalen hoofdbandframe kracht, flexibiliteit en comfort biedt voor een grote verscheidenheid aan hoofdvormen en -afmetingen.

elke oorschelp wordt aan de hoofdband bevestigd door middel van een mechanisme dat de druk in de oorschelp in evenwicht brengt en verdeelt. Dit makt het mogelijk om onafhankelijk van elkaar te draaien en te passen aan de unieke contouren van het hoofd van een gebruiker. De koptelefoon beschikt ook over alles wat we gewend zijn van Apple AirPods. Denk dan aan Siri en doorspoelen, pauzeren en terugspoelen.

nieuwe Apple AirPods Max

Al met al dus de ideale koptelefoon voor bijvoorbeeld in het vliegtuig. Of dit product net zo succesvol wordt als de eerder uitgekomen AirPods, vinden wij moeilijk in te schatten. Wel denken wij dat deze AirPods een andere doelgroep zullen aanspreken dan de AirPods die eerder uitkwamen. Onder de jongere doelgroep is het dragen van een hoofdtelefoon namelijk lang niet interessant genoeg. Wordt jij eigenaar van de nieuwe Apple AirPods Max?