Om de 30e verjaardag van de legendarische Nike Air Max 90 en Air Max Day 2020 te vieren, had het StockX een ranglijst gepubliceerd van de meest populaire en duurste versies van een van ’s werelds meest begeerde sneakers. De Air Max 90 “Mars Landing” leidt het veld als de meest gewilde versie bij sneakerfans, maar is lang niet het duurste schoeisel. Dit paar mag voor nu wél met die eer strijken.

Nike Air Max

Al drie decennia lang heeft Nike Air Max 9 vreugde gebracht aan sneaker-enthousiastelingen, die massaal een reeks modellen hebben geadopteerd als essentiële modeaccessoires en als verzamelobjecten. Geen wonder dus dat dit merk van iconische sneakers een van de bekendste ter wereld is. Om het 30-jarig bestaan ​​van de Air Max 90 te vieren, die voor het eerst werd gelanceerd in 1990, heeft StockX een ranglijst gepubliceerd van de top-10 van duurste en de top 10 van meest populaire versies, die zijn gebaseerd op zoekopdrachten en de nieuwste prijsgegevens.

De Air Max 90 “Mars Landing” kwam als meest populair uit de bus. Die opvalt met een oranje en zwart ontwerp dat doet denken aan het kleurenschema van de rode planeet. Heet op de hielen van deze leider zijn drie recentere modellen, die allemaal voortkwamen uit samenwerkingen met modelabel Off-White: de Air Max 90 Off-White Black, de Air Max 90 Off-White Desert Ore en de Air Max 90 Gebroken wit. Twee ultra-kleurrijke versies, de Air Max 90 Be True 2019 en de Air Max 90 Viotech OG, staan ​​respectievelijk op de vijfde en zesde plaats in de ranglijst.

In de top 10 van de duurste modellen eindigt de Air Max 90 Dizzee Rascal Tongue N Cheek stipt op nummer 1. De meest recente aankoop voor een paar van deze sneakers was maar liefst $4500. Respectievelijk op de tweede en derde plaats staan ​​de Air Max 90 Warhawk 2007 met $4000 en de bronze plak gaat naar de Air Max 90 Kaws Black Volt ter waarde van $3500.

Air Max

Air Max 90 Dizzee Rascal Tongue N Cheek

Air Max

Air Max 90 Warhawk 2007

Air Max

Air Max 90 Kaws Black Volt