Politie agenten en hun snelle wagens is iets waar ze nogal vaak uitgesproken over praten. Deze wagens worden vaak als standaard gezien maar deze politieauto is alles behalve standaard. Dit is de politie BMW M850i.

De Duitse politie besloot dat het tijd was voor een angstaanjagend snelle wagen. In samenwerking met AC Schnitzer is deze dikke BMW 850i gemaakt en het resultaat mag er zijn.

 

We zagen de Italiaanse politie al eens in een dikke Lamborghini om iets wel heel bijzonders te doen. Er werden namelijk organen vervoerd omdat er geen mogelijkheid was tot ander transport. Dit was een indrukwekkende actie die niet risicoloos kon verlopen. Er werden namelijk gigantische snelheden bereikt.

politie BMW M850i

politie BMW M850i

AC Schnitzer stelt elk jaar zijn after-market expertise op de proef in het kader van de jaarlijkse ‘Tune it! Safe!’. Deze actie wordt georganiseerd door een vereniging van Duitse autotuners. Want hoewel we hier in de deelstaten van de wereld genieten van relatief lakse modificatiewetten, hebben andere delen van de wereld niet zo veel geluk. Ook in dit geval moest de wagen aan aardig wat voorwaarden voldoen. Voor alsnog zagen we de wagen hierdoor ook alleen op privéterrein of op het circuit.

politie BMW M850i

AC Schnitzer heeft voor zijn nieuwste campagne-gewoonte een BMW M850i van 2020 een in het oog springende politiemakeover gegeven. En terwijl het allemaal zakendoen is aan de buitenkant, graaf je een beetje dieper en je zult merken dat het een aantal hete prestatie-upgrades verbergt.

politie BMW M850i

Zo is de 4.4L twin-turbo V8 onder de motorkap versterkt met 90 pk. Dit brengt het nu tot een dikke 620 pk. Om de toename van het vermogen aan te vullen, heeft AC Schnitzer ook zijn politie cruiser concept verlaagd met zo’n 20-30mm aan de voorkant en 20-25mm aan de achterkant. Hierdoor heeft hij een betere wegligging en een agressievere houding heeft gekregen.

politie BMW M850i

Voeg daarbij een sportuitlaat met Carbon Sport uitlaatpijpen, evenals een set gewicht geoptimaliseerde AC Schnitzer AC3 Flowforming velgen, en het resultaat is een M850i die klaar is en wacht om overtreders op hun plaats te zetten.

politie BMW M850i