De Rolls-Royce Cullinan is een vreemde verschijning. Maar deze blijkt verrassend goed in staat om off-road te rijden. Ondanks dat hij hetzelfde niveau van luxe en comfort biedt als we van de ander wagens van Rolls-Royce zoals de Ghost en de Phantom kennen..

Het grootste knelpunt van de uber-luxe SUV is echter het ontwerp, dat eerlijk gezegd niet het beste is dat er is. Een ontwerper heeft de Cullinan echter in een heel andere vorm herdacht. De Rolls-Royce Cullinan arctisch. Wij moeten zeggen zeggen dat het de coolste is die we van deze SUV heb gezien.

De Rolls-Royce Cullinan arctisch

Aanschouw het wildste concept van de Rolls-Royce Cullinan. Deze wagen is bedacht als een utilitaire SUV die speciaal is gebouwd om de zware Arctische omstandigheden aan te kunnen. De maker van deze deze ”conceptwagen” vertelde aan Robb Report: “Ik wilde de pure, kale, utilitaire stijl van de trucks die gebruikt werden om de Noordpool te verkennen combineren met de volledige tegenovergestelde kant van het spectrum, de ultieme luxe SUV”,

Deze Rolls-Royce Cullinan arctisch is geïnspireerd op de off-road expeditie voertuigen gebouwd door een bedrijf genaamd Arctic Trucks. Deze trucks worden gemodificeerd. Het eerste wat je opvalt aan het concept is de enorme antibotsingsstang met twee extra lampen aan de voorkant. De Cullinan is ook uitgerust met massieve banden met een speciaal loopvlakprofiel voor sneeuw. De carrosserie is ook aangepast met massieve wielkasten om ze op te vangen. Volgens de ontwerper is de vering ook anders om de uitdagende Arctische omstandigheden aan te kunnen. Hierbij is de rijhoogte ook verhoogd.

Rolls-Royce Cullinan arctisch Rolls-Royce Cullinan arctisch

De heavy-duty SUV is bovendien voorzien van een dakdrager om alle extra bagage die men nodig heeft voor een dergelijke expeditie op te bergen. De gewone Cullinan’s 6,6-liter twin-turbo V12 levert 563 pk, wat meer dan genoeg zou moeten zijn voor de Arctic mobile. We zullen meer dan blij zijn als iemand besluit om dit concept in de praktijk te brengen. De gekke Bentley-tank zal op die manier tenminste wat concurrentie krijgen!