Oud-televisie presentator Ron Brandsteder stond bekend op zijn royale leven rond om Loosdrecht. Een mooie wagen en een droomvilla aan het water. Van die mooie wagen is helaas na een ongeval niet veel meer over. Ron crashte zijn 212.000 euro kostende Bentley niet vrijwillig…

Het ongeval lag niet in de handen van Ron Brandsteder, hij is dan ook niet schuldig verklaard… Best lullig dat als je een dikke Bentley bezit dat een ander deze dan kapot rijdt. Maar goed, als het goed is wordt het goed afgehandeld door de verzekering. Of de wagen van Brandsteder total loss is durven we niet te zeggen, maar aan de foto’s te zien is er in ieder geval voor tienduizenden euro’s aan schade.

Ron Brandsteder

Het ongeval gebeurde op een de Herenweg richting Maarsen. Rond klokslag 6 ramde daar een tegemoetkomende automobilist op de dikke Bentley van Ron. De tegenpartij reed een net iets minder dure auto, dit was namelijk een Opel Agila. Deze kleine wagen is door de klap 180 graden gedraaid en is dankzij een behulpzame paal weet de Opel uit het water te blijven. Het linker voorgedeelte van de Bentley is het meest beschadigt, maar de Opel is ook alles behalve onbeschadigd.

Dit is niet de eerste keer dat we een dikke high-end wagen zien crashen. We zagen eerder bijvoorbeeld al hoe een man uit Israël zijn peperdure Maserati onder de vangrails parkeerde. Bij dit ongeval bleek wel duidelijk dat er geen andere betrokkene waren, want de wagen stond eenzaam en alleen onder de vangrails. Bij dit ongeval is wel meteen zichtbaar dat de wagen niet meer te maken valt.

Eén ding is zeker, niemand crasht vrijwillig zijn of haar droomwagen. Of de Bentley weer in originele staat hersteld kan worden is nog maar de vraag. Mocht dit niet zo zijn heeft Ron in ieder geval genoeg vermogen om zo nog zo’n dikke wagen aan te schaffen. Maar boven alles blijft het enorm zonde en pijnlijk de wagen zo te zien…