Er zijn een hoop dingen die je kunt doen om al op jonge leeftijd een goed vermogen op te bouwen. Toch is ’t voor de meeste van ons gewoon werken geblazen en hopen dat je iets eerder dan de pensioengerechtigde leeftijd mag afzwaaien. Iets waar we niet met heel veel enthousiasme naar uitkijken. Juist daarom hebben we 9 tips op een rijtje gezet die er voor kunnen zorgen dat je vóór je 30e levensjaar miljonair bent.

1. Het verdienen van geld moet prioriteit zijn

Roepen dat je veel geld wil verdienen is geen kunst. Het is de kunst om er voor te zorgen dat je geld verdient. Als je daarop focust, dan is de basis voor inkomsten aanwezig en ben je gefocust op ’t feit dat er een constante financiële inkomstenstroom moet zijn.

2. Spreid je kansen met betrekking tot het hebben van inkomsten

Het is altijd slim om te zorgen voor meerdere inkomstenbronnen. Logischerwijs ben je dan ingedekt tegen ’t eventueel wegvallen van een inkomstenbron. Zo creëer je voor jezelf een omgeving waarin je financiële stroom wat stootjes kan hebben, zonder dat het direct hele grote gevolgen heeft. Daarnaast biedt dit de mogelijkheid om een diversiteit aan activiteiten uit te proberen en af te tasten. Het maakt je veelzijdig en verhoogt de mate waarin je kennis consumeert.

succesvol succes miljonair tips ondernemen Pure Luxe

3. Spaar met een doel, niet enkel om te sparen

Geld achter de hand houden is belangrijk. Deze buffer zorgt voor een vangnet mocht er een zware tijd wachten. Het overige geld wat je spaart moet er zijn met een doel. Het is de bedoeling dat je het gespaarde geld vroeg of laat weer gaat gebruiken om te investeren in nieuwe toekomstplannen en andere ontwikkelingen. Rijk worden van je spaarrente is praktisch ondenkbaar, dus een andere oplossing voor je spaargeld is wenselijk. Ben je eigen investeerder, zo verzeker je jezelf van bepaalde essenties die nodig zijn om je vermogen te laten groeien.

4. Blijf met beide benen op de grond staan ook al ben je miljonair

Materialisme is inherent aan vermogend zijn. Hoe meer geld je bezit, hoe eenvoudiger je het jezelf toestaat om bepaalde producten te kopen die je anders nooit gekocht had. Toch moet je proberen om dit koopgedrag te vermijden. Het is de kunst om subtiel te blijven in je handelen en in je persoonlijkheid. Je wil uiteindelijk bekend staan om ’t feit dat je hard hebt gewerkt voor het opgebouwde vermogen, niet vanwege de wijze waarop je dat vermogen spendeert. Je mag absoluut genieten van al ’t moois dat de wereld te bieden heeft, maar leg daar niet de prioriteit – doe dat wanneer je je doelen ruimschoots hebt bereikt.

5. Sta op en ga naar bed met de juiste denkwijze

Een veel gemaakte fout is ’t feit dat mensen denken dat veel geld verdienen buiten hun macht ligt. Het wordt gezien als iets waar ze zelf niet toe in staat zijn, dat klopt niet. Rijke mensen (mensen die bereikt hebben wat wij allemaal willen bereiken) weten dat geld verdienen in je eigen macht ligt. Iedereen is in staat om goed geld te verdienen, het begint echter bij jezelf – niet je omgeving.

6. Investeer in de kennis die je bezit

Het is de kunst om jezelf constant voorop te zetten. Je persoonlijke groei draagt misschien nog wel ’t meest bij aan je potentie om miljonair te kunnen worden. Kennis is macht en macht is het vermogen om dingen gedaan te krijgen. Zorg dat je leest, luistert en praat met andere mensen. Probeer op meerdere vlakken kennis op te doen en verdiep je in hetgeen nog onbekend is. Zaken zijn enkel onbekend omdat jij besluit je er niet in te willen mengen, zodra je dat wel doet krimpt de hoeveelheid onbekende dingen en groeit je intelligentie.

succesvol succes miljonair tips ondernemen Pure Luxe

7. Stel jezelf doelen, groot of klein; een doel wijst je de weg

Doelen stellen is essentieel in het bereiken van de volgende stap in je leven. Meer geld willen verdienen lukt niet enkel door het roepen dat je meer wil verdienen en lukraak wat doen. Het is belangrijk dat je dit streven omzet in werkbare doelen. Deze doelen maken dat jij gefocust blijft en weet waar je ’t voor doet. Ieder doel dat je behaalt is een stap dichterbij hetgeen je wil bereiken.

8. Leg contact met mensen die je verder kunnen helpen

Om jezelf te ontwikkelen, moet je je omgeving mee laten ontwikkelen. Het is heel simpel, een bloem groeit niet optimaal in een omgeving die niet optimaal is. Je kan niet gedijen in een situatie die niet het onderste uit de kan haalt. Omring jezelf met mensen die gelijkdenken zijn of mensen die al zijn waar jij ook wil komen. Ervaringsexperts, raadgevers en ‘wijzen’: mensen die je kunnen helpen op de weg naar succes.

9. Leg jezelf geen beperkingen op – ’the sky is the limit’

Het klinkt misschien een beetje als een dooddoener, maar ’t is een feit: beperk je gedachtes niet door het stellen van grenzen. Als je vooruitkijkt en zoekt naar het te bereiken doel, dan wil je daar geen plafond aan vasthangen. Het is de kunst om een stap te zetten en na die stap de volgende te zetten. Waarom zou je stoppen op een bepaald punt als je vanaf dat punt weer nieuwe doelen kunt stellen? Bij het bereiken van 1 miljoen euro ben je miljonair, maar waarom zou je dan stoppen? Als je in staat bent om die grens te doorbreken, waartoe ben je dan nog meer in staat? Streef altijd naar meer, dat houdt je hongerig en leergierig.

Bron: BusinessInsider