De afgelopen jaren hebben ze bij Hennessey zeker niet stil gezeten. De dag dat dit bedrijf zijn eerste supercar aan het daglicht gaat brengen komt steeds dichterbij. Deze supercar moet de grenzen van het autorijden proberen te verleggen. Een mooie en ambitieuze ambitie die alleen maar mooie dingen kan gaan opleveren. Dit is de Venom F5 supercar.

Deze Venom F5 supercar is heel strikt genomen geen nieuwe wagen. De auto is al 3 jaar geleden getoond, maar werd niet als productieversie gepresenteerd.

Nu lijkt het er echter op dat dit gaat veranderen. Deze wagen is een er één waar de gemiddelde automobilist alleen van kan dromen. De wagen was in eerste instantie bedoeld om uit te komen op een dikke 1624 pk maar blijkt 3 jaar later op een ruime 1842 pk uit te gaan komen. Dit brute geweld is allemaal afkomstig uit een 6.6 liter Biturbo V8.

Venom F5 supercar

Er zijn al een aantal mooie details bekend gemaakt door de heren van Hennessey. De wagen heeft een topsnelheid hebben die boven de 500 kilometer per uur uit gaat komen. Deze topsnelheid stamt af van de brute motor maar ook zeker vanuit het materiaal waarvan de wagen gemaakt is. Er is namelijk in grote hoeveelheden carbon toegevoegd aan deze supercar.

Venom F5 supercar

Het totale gewicht van de auto komt uit op om-en-nabij de 1333 kilo. Dit is bijna 200 kg lichter dan de duurste wagen op autoscout. Bizar toch?

De oplage van de productie is zeer gelimiteerd. Dus mocht je één van deze wagens willen rijden moet je er snel bij zijn. Er worden er namelijk maar 24 gemaakt. De helft van deze 24 wagens worden aangeboden op de Amerikaanse markt.

Dit maakt de kans dat je de wagen bij jou in het dorp voorbij ziet komen nog kleiner dan dat die in eerste instantie al was. Als je deze 1.5 miljoen kostende wagen wilt kopen zal je dus rekening moeten houden met het transport naar Nederland. Dit gaat je handen vol geld kosten. De productie van de supercar begint in het tweede kwartaal van 2021, voor nu is het dus een kwestie van geduld