Charlene de Carvalho-Heineken kan een toost uitbrengen uit eigen voorraad, ze is nog steeds met afstand de rijkste Nederlander. Echter kan die nog weleens verkeerd vallen, gezien de huidige pandemie geen genade had voor haar vermogen. Al met al heeft ze op financieel gebied weinig te klagen. Dit is het vermogen van de rijkste Nederlander: Charlene de Carvalho-Heineken.

Daling van vermogen

Charlene de Carvalho-Heineken bleef met een vermogen van ruim €12,1 miljard bovenaan staan in de welbekende lijst van Quote. De dochter van Freddy Heineken – die nog een groot belang heeft in de bierbrouwerij – verloor ruim €2 miljard aan vermogen, als gevolg van de neergang van het aandeel Heineken. Deze afname in vermogen is niet exceptioneel aan haar besteedt. Onder de bekende Nederlanders behoort John de Mol tot de één van de grotere verliezers. Volgens de Quote raakte de mediamiljardair ruim 11% van zijn vermogen kwijt dankzij de pandemie en heeft nu nog ‘maar’ €2,4 miljard.

Heineken

Het is voor het eerst sinds 2009 dat De Carvalho haar vermogen achteruit ziet gaan. Ze staat momenteel garant voor zo’n €12,1 miljard, 14,8% minder dan vorig jaar. Niet zo gek, want de resultaten van de bierbrouwer zijn natuurlijk met een rap tempo naar beneden gekletterd. Dat heeft natuurlijk alles te maken met dat kroegen en clubs zijn gesloten en dat feesten grotendeels verboden zijn.

Vermogen van Charlene de Carvalho-Heineken

In 2012 en 2013 stond de 66-jarige op de eerste plaats in de Quote 500, met een geschat vermogen van €5,4 miljard en het jaar daarop  €7,2 miljard. Een toename van 33,3%. In 2017 bekleedde ze wederom de koppositie, met een geschat vermogen van €12,5 miljard, een stijging van ruim 13% vergeleken met het jaar 2016. In 2020 behaalde ze wederom de gouden plak in dit segment, met een vermogen van 12,1 miljard euro. Volgens Forbes ligt dat getal nog wel een behoorlijk stuk hoger, volgens hun schatting ligt haar vermogen op $16,8 miljard (gelijk aan 14.026.740.000,00 euro).

De vijf rijkste Nederlanders

  1. Charlene de Carvalho-Heineken – 12,1 miljard euro
  2. Frits Goldschmeding – 4,1 miljard euro
  3. Gérita en Inge Wessels – 3,8 miljard euro
  4. Karel van Eerd – 2,5 miljard euro
  5. Arnout Schuij­ff – 2,5 miljard euro