Prins Bernhard van Oranje is een bekende ondernemer en veel Nederlanders weten van zijn lucratieve onderneming(en) af. Maar wat verdient de beste man nou eigenlijk? Waar hij het grootste deel mee verdient is onderhand wel duidelijk, toch is er meer te benoemen. Prins Bernhard van Oranje zit namelijk diep in de wereld van ICT en stopt zijn vermogen graag in vastgoed. Diverse partijen hebben een inschatting geprobeerd te maken over zijn vermogen, dat is niet niks kunnen wij je vertellen.

vermogen van prins Bernhard

Als we kijken naar de doorsnee ‘van Oranje’, is Prins Bernhard een absolute tegenhanger van deze titel. De prins gedraagt en kleed zich hoe zich wilt en lijkt niet zo veel aan te passen aan de rest van zijn familie als het gaat om kleding. Bernhard komt vaak stijlvol aan op gelegenheden en is te herkennen aan zijn opzichtige brilmontuur. Hij is met al zijn investeringen en aandelen misschien wel één van de rijkste leden van de koninklijke familie. Al straat hij dit niet altijd even uit.

prins

De prins weet een behoorlijk vermogen te halen uit zijn ICT-bedrijven. Hij is heeft een aantal serieus goed lopende bedrijven achter zijn naam staan. Maar dit is niet de hoofdbron van inkomsten voor onze prins. Dit hoofd inkomen haalt hij uit vastgoed, huisjesmelker in Amsterdam is namelijk zijn hoofd beroep.

Volgens verschillende media is is het ICT-bedrijf van de prins ruim 30 miljoen waard en verdient de prins ruim 2.000.000 per jaar. Zijn eigen vermogen ligt naar schatting zo rond de 11.ooo.ooo euro. Dit is echter een schatting uit 2016. Hierin zijn de panden van de prins nog niet meegenomen. Moet je nagaan op wat een gigantisch vermogen deze man dan uitkomt. Het circuit van Zandvoort is overigens ook van Bernhard en dit brengt zijn totale vermogen net onder de 80.000.000 euro.

De net geen 80.000.000 euro van de prins is niet voldoende om de lijst met 500 rijkste te komen. Hier moet je minimaal boven die 80.000.000 komen te zitten. Maar dat prins Bernhard de meest vermogende prins van Nederland is lijkt ons duidelijk.