Eergisteren (19-12-2020) heeft Feadship het nieuwe 88,38 meter lange Project 816 superjacht gelanceerd op zijn faciliteit te Amsterdam. Het project kwam vorig jaar mei op de nieuwe scheepswerf van de bouwer terecht en werd vandaag voor het eerst onthuld met haar elegante De Voogt-ontwerp.

Project 816

Het interieurontwerp en de styling van Project 816 zijn afkomstig van Nauta Design en FM Architettura in Italië. Er kunnen maximaal 16 gasten aan boord worden ondergebracht en een bemanning van 25 leden sterk zal aan boord van het jacht wonen. Dat er aan de boot werd geknutseld is geen geheim, eerder zagen we al foto’s van de werkzaamheden die er binnenin werden uitgevoerd. Nu Feadship het schip zaterdag naar buiten haalde, kunnen we pas echt de ware schoonheid van de sloep onder ogen zien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Feadship (@feadship)

Oplevering

Project 816 heeft een stalen romp en aluminium bovenbouw. In de volgende fase van de bouw zal het jacht proefvaarten ondergaan op de Noordzee. Het nieuwste lid van de Feadship-vloot wordt begin 2021 officieel gelanceerd en benoemd.

Wie weet gaan ze ‘m ooit ook nog net als dit schip dwars door een kanaal heen loodsen.