Tussen Oss en Nijmegen in ligt een wel heel bijzondere villa. De unieke woning staat in Huisseling. En werkelijk alles is gebouwd van hout, zelfs de afzuigkap. Met slechts één buurman en verder niets dan alleen bomen en water.

Oorkomst

De geschiedenis van de opmerkelijke villa wordt extra kleurrijk gemaakt door Toon van Grunsven. De kunstenaar was tot 2009 eigenaar. In eerste instantie gingen er vooral veel bomen om, want artistiekeling Toon had zowat een eigen bos aangeplant. Slechts een klein deel bleef overeind. “Zo staan er nog notenbomen van meer dan honderd jaar oud bij het voormalig atelier. En voor het huis staan twee bomen met openingen in de stam. Bizar hè. Toon heeft het hout gesplitst en weer samen laten komen. Het is gewoon prachtige kunst!”

houten villa

In een paar jaar tijd werd het landgoed omgetoverd tot een waar paradijs. De natuurvijver werd flink uitgebreid, er kwam een stromend beekje en er werden maar liefst vijf terrassen aangelegd. Ook zijn er veel planten en struiken gepland, waardoor dieren goed hun weg naar dit verblijf weten te vinden. “Dankzij de diversiteit in het groen komen er ook allerlei soorten vogels. Dat hebben we bewust gedaan. Daarnaast krijgen we hazen en vossen op bezoek én er broeden ieder jaar eenden.”

Architectuur

Ondertussen werden de plannen voor de woning samen met een architect tot in detail uitgewerkt. Een sedumdak en een speciale houtconstructie vrij van de grond kwamen op tekening. De woning is werkelijk tot in de puntjes afgewerkt en brengt vele verborgen verhalen met zich mee. Het glas-in-lood-raam in de vide is ooit gemaakt door de vorige bewoner. En de klinkers in de keuken komen uit de veerstoep van het nabijgelegen pont.

villa hout

 

Vraagprijs van de houten stulp

De vraagprijs bedraagt €1.200.000, €50.000 minder dan wat ze d’r oorspronkelijker voor wilden hebben. Voor dat bedrag krijg je een unieke houten-villa met circa 291 m² aan woonoppervlak en 4.945 m² aan perceel. Waarbij je de optie heb om er een extra perceel bij te kopen van nog zo’n 5.393 m².

Villa hout Hal Bed Gang Villa hout Villa hout Landgoed donker villa