Het 25 verdiepingen tellende gebouw bedekt met 5.000 vierkante meter verguld keramiek er van binnen uitziet. Het is gelegen in Hanoi, Vietnam, en dit nieuwe blitse hotelgebouw heet ‘The Dolce’ by Wyndham Hanoi Golden Lake. En werkelijk waar alles is ondergedompeld in goud.

Letterlijk ALLES van goud

De lobby van het hotel geeft in een oogwenk weg wat je binnen te wachten staat. Het is een belangrijk deel van het hotel dat overal in de ruimte goud uitstraalt. Er werden ongeveer 2.000 goudpunten gebruikt om het hotel te versieren. Het hotel straalt gouden glamour uit, niet alleen in het interieur, maar ook in elk losstaand element. Denk aan het bestek, douchekoppen, badkuipen, gootstenen, kranen en zelfs de toiletbrillen. Het is ongetwijfeld een duizelingwekkend contrast, gezien de vele gebouwen uit het Sovjet-tijdperk eromheen. Opvallen? Check.

Gouden hotel

 

Starttarief van het gouden hotel

Voor gasten die in zo’n opzichtige opstelling willen verblijven, stelt ‘The Dolce’ zeker niet teleur met de overdosis goud en glitter voor een redelijk betaalbare prijs kamers beginnen bij twee en een halve meijer. Vanaf $250 komt een kamer in het vergulde hotel voor minder dan de meeste luxe hotels in sommige andere regio’s. De presidentiële suite biedt een weids uitzicht op het Giang Vo-meer en is uitgerust met vergulde apparatuur, een bad en een eigen sauna. Nu hebben alleen nog maar een vlucht naar Vietnam.

24-k overloopzwembad

Daarnaast is er zelfs een onverslaanbaar 24-karaats goud betegeld zwembad op het dak. Het prachtige overloopzwembad kijkt uit over de stad. Maar je zult in plaats daarvan druk bezig zijn met het kijken naar de 24-karaats gouden tegels. Voeg wat zon toe die op het water weerkaatst op een zonnige dag en het gecreëerde effect zou ondraaglijk zijn voor het menselijk oog. Maar ongetwijfeld een uiterst unieke ervaring. Check hun website voor meer info en alle prijsklassen.

Gouden hotel zwembad

Het nieuwste van Vietnam, Dolce Hanoi Golden Lake, staat 25 verdiepingen hoog in het centrale district van Hanoi langs het Giang Vo-meer. Een pand bestaande uit 441 kamers gebouwd voor $200 miljoen dollar. Omdat woorden niet in de buurt kunnen komen van de buitengewoon weelderige plek, tref je hieronder een reeks afbeeldingen.

hotel gouden badkuiphotel hotel