Youp van ’t Hek werd ter wereld gebracht op 28 februari 1954. Hij groeide op in Naarden en wist vanaf z’n twaalfde al dat hij zou cabaretier worden. Inmiddels is hij 66 jaar, 27 programma’s en negen oudejaarsconferences verder en wil hij eigenlijk nog maar één ding: cabaretier zijn. Vanaf 1984 zijn de theaters vol en dat werkt uiteraard aardig verdienstelijk voor zijn bankrekening. Recent kocht hij dit prachtige Grachtenpand aan de Prinsengracht.

Huizenwissel

Vanaf 1986 speelt hij solo, sinds 1987 is hij columnist bij NRC Handelsblad en in 1989 gaf hij zijn eerste oudejaarsconference. Kortom; de cabaretier heeft goed geboerd. Eerder verkocht hij zijn pand aan de Prinsengracht, maar daar keert hij nu weer terug. Hij vervuilde toen de grachtengordel voor een riant plekje nabij het Vondelpark – met een winst van bijna 1 miljoen euro.

Youp van ’t Hek op de Prinsengracht

Hij kocht dit grachtenpand op de Prinsengracht in Amsterdam voor de prijs van 2.370.000 euro. Natuurlijk heeft de grappenmaker uit ’t Gooi  dit met eigen geld gekocht. Hij betaalde er 120.000 euro boven de vraagprijs van 2.250.000 euro voor. Voor dat bedrag krijgt hij een woonoppervlakte die zo’n 180 vierkante meter beslaat. Het totaal aantal kamers bedraagt zeven, waaronder drie slaapkamers en twee badkamers, verdeeld over drie woonlagen plus een kelder. De kelder is overigens te bereiken via een leuk in de eetkeuken.

Youp van 't Hek

Deze keuken is luxe en buiten alle benodigde inbouwapparatuur is er ook een keukeneiland. De woonkamer, met openhaard, heeft uitzicht op de gracht. De ligging van zijn nieuwe aanwinst is ook perfect. Het is gelegen op een van de mooiste stukjes van de Prinsengracht, nabij de 9 straatjes. Diverse sfeervolle terrasjes en verschillende goede restaurants liggen allemaal op loopafstand. Tevens op loopafstand is het Vondelpark, het centrum en de Jordaan. Drie vijf sterren hotels met de daarbij behorende uitstekende voorzieningen liggen binnen een straal van 100 meter. Vanuit hier zal Youp de laatste loodjes aan zijn oudejaarsconference leggen, mocht die nog doorgaan.

Youp van 't Hek keuken Youp van 't Hek Youp van 't Hek slaapkamer ruimte