Vakantieoorden zijn duur en kunnen veel onvoorziene kosten met zich meebrengen, maar het is ook maar net hoe bont je het zelf maakt. Sommige bestemmingen gaan verder dan wat een ‘doorsnee’ reiziger zich ooit kan voorstellen. Adembenemende bezienswaardigheden en de meest luxueuze accommodaties. Dat is waar we het hier over gaan hebben.

De prijzige vakantieoorden ter wereld

Behalve als je miljonair bent, bankovervaller of ongelooflijk veel geluk hebt gehad en de Staatsloterij weten te winnen zal je in de gelegenheid komen om één van deze bestemmingen uit te proberen. Zelfs wanneer dat het geval is, zou je wat tijd kunnen nemen om er serieus over na te denken voordat je besluit om er meteen in te springen. Maar zelfs als je niet zoveel geluk hebt, kan deze volgende lijst met de 5 duurste vakantieplekken ter wereld dienen als een welkome inspiratie voor je bucketlist. Bekijk hoe dan ook deze super dure en betoverende vakantiebestemmingen op aarde.

5. Villa Manzu, Costa Rica

vakantieoorden

Als rust, exclusiviteit en privacy jouw ding zijn, dan sluit Villa Manzu in Costa Rica prefect aan bij jouw wensen. Met slechts acht suites op dit landgoed op het exclusieve schiereiland Papagayo in Costa Rica, is intimiteit op zijn best. Voeg daar de zwembaden, de bar en feestzaal, de wijnkamer, het theater en de ontspanningsruimte met comfortabele hangmatten en een prachtig uitzicht op zee aan toe en meer wil je niet. Er rest nog één ding. Zorg ervoor dat je een volle knip bij je hebt, want één nacht kost je minstens $16.500.

4. Alang Alang Chateau, Cannes, Frankrijk

Bali? Nee joh, gewoon Frankrijk. Voor liefhebbers van het filmfestival van Cannes is het Alang Alang Chateau in Cannes, Frankrijk, perfect om er even tussenuit te knijpen. Een zeer luxe én dure aangelegenheid, gezien je maar liefst $41.000 over moet hebben om hier te overnachten. In ruil biedt dit landgoed alles wat je hartje maar kan begeren. Klik hier voor resterende vragen en meer informatie.

3. Hilltop Villa op het Laucala Island Resort, Laucala eiland, Fiji

Vakantieoorden-2

Vakantie in een schitterende omgeving op een privé-eiland in een prachtige villa klinkt als en ware, nietwaar? Toch is het dat niet. De Hilltop Villa bovenop het Laucala-eiland in Fiji is zo echt als maar kan. Welteverstaan voor $ 44.000 per nacht. Er speelt echter nog een doorslaggevende factor. Geld zelf is niet genoeg om je daar op locatie te krijgen, aangezien elke reservering de goedkeuring van de eilandeigenaar vereist. Succes, in ieder geval. Bij interesse, klik hier.

2. Necker Island, Britse Maagdeneilanden

Dit idealistische oord is eigendom van miljardair Richard Branson. Necker-eiland werd uitgekozen als vakantiebestemming door de voormalige president van de Verenigde Staten, Barack Obama, dus als het goed genoeg voor hem was, zou het ook goed genoeg voor jou moeten zijn, niet? Het enige wat nog rest is een overvolle bankrekening, want een nacht hier zal de aardig over hoop gooien. Per nacht kos het verblijf namelijk $80.000. Maar dan kan je wel ongestoord duiken, waterskiën, zeilen of kitesurfen en wie weet loop je nog een (ex)president tegen het lijf.

1. White Desert Luxury Retreats, Antarctica – $195,000

vakantieoorden

In tegenstelling tot de bovenstaande 4, zal je hier weinig tot geen zon aantreffen. Toch is dit met afstand de duurste vakantiebestemming. De nummer één duurste vakantieplek op aarde is meteen ook het verst verwijderd van de bewoonde wereld, Antarctica. Voor $195.000 kun je genieten van een klein beetje luxe in de meest afgelegen hoek van deze planeet, het Whichaway Camp op het ijscontinent.

Het omvat omvat een 24 uur durende reis een vijf uur durende privéjet-vlucht vanuit Kaapstad, Zuid-Afrika, acht uur verkenning van de grootste witte wildernis van onze planeet met professionele privé-gidsen, een gastronomisch diner bereid door een bekroonde chef en veel champagne. Deze onvergetelijke dagtocht eindigt in de Luxury Retreats van het bedrijf, individuele koepelachtige hotels.