De G-klasse van Mercedes-Benz zijn we allemaal wel mee bekend en er rijden ook steeds meer van deze klasse over het Nederlandse asfalt. Zelfs de Koninklijke Marechaussee heeft geïnvesteerd in de gepantserde modellen van Mercedes. Dat geeft wel een goed beeld waar deze terreinwagen garant voor staat. Met dit bakbeest kan je in ieder geval met uiterst gemak door dit soort plassen heen walsen.

Mercedes-Benz G63 AMG 6×6

Uiteraard is dit geen wagen voor Jan Modaal. Een normale G-klasse heeft al een prijs vanaf 150.000 euro. Dit zeswielige voertuig slaat dat bedrag wel 8x over de kop. Daarmee komt het in hetzelfde prijssegment als deze G-klasse.

Ondanks z’n forse proportie kan het gevaarte zonder moeite een snelheid van 120 km/u bereiken. Daar spelen de in totaal 6 wielen een doorslaggevende rol in. Vanzelfsprekend is zo’n exemplaar niet te vinden bij een locale Mercedes-dealer. De Duitse tuner Mechatronik is hiervoor verantwoordelijk te houden en het het geheel op maat gemaakt voor een klant, waarbij alles is geoptimaliseerd.

MERCEDES-BENZ-G63-AMG-6×6-2

Natuurlijk hebben ze veel aangepast bij deze auto. Het exterieur van de G-klasse is helemaal aangepast zodat het alle onverharde terreinen aan kan. Daarnaast is de wielhoogte tijdens het rijden aan te passen, zodat op welk (weg)dek dan ook comfortabel zoeft. Ook kan deze auto rivieren door tot een diepte van één meter. Uniek voor een G-klasse.

Het tunen van je G-klasse kost wél wat

De auto wordt nu aangeboden voor ene bedrag van €1,037,659. Er staat 230 km op de teller en de (basis) wagen is afkomstig uit 2015. Naast de opvallende zes wielen is er nog een hele waslijst aan extra features en getunede onderdelen. Houd er wel rekening mee dat voertuiginspecties alleen mogelijk zijn op afspraak. In detail weten? Check het hier.

Soms, maar dan ook heel soms draagt de mogelijkheid zich voort om er een op de kop te tikken – naast dit exemplaar natuurlijk. 

Mercedes
MERCEDES-BENZ-G63-AMG-6×6-3