Soms is het wonen in een buurt maar mogelijk door het bewonen van één bepaald gebouw. Dat is het geval met Manhattan’s 15 Central Park West, een toren van appartementen met een ongelooflijk uitzicht op het park en de stad daarbuiten.

Het is een begeerd adres met een suite van gemeenschappelijke voorzieningen zoals een wijnkelder, private dining, projectiezaal, bibliotheek, speelkamer en kinderspeelkamer. Het is één van die plaatsen waar appartementen niet vaak beschikbaar zijn, dus wanneer men wel opduikt voor de verkoop, is de vraag groot. Een volledig gerenoveerde vierkamerwoning is daar net op de markt gekomen voor 35 miljoen dollar. Niet bepaald goedkoop te noemen dus. Weggelegd voor alleen de allerrijkste.

Het $35 miljoen kostende appartement aan Central Park

Het huis werd onlangs gerenoveerd, het proces nam twee jaar in beslag. Door architect Jeffrey Beers en zijn team is de gehele woning gemoderniseerd. Dit was een zeldzaam woonproject voor de firma. Vier zijdes met ramen zorgen voor zonlicht en uitzicht bij elke bocht, van de formele entreefoyer tot de ruime woonkamer.

Op maat gemaakte glaspanelen van vloer tot plafond en bronzen schuifdeuren openen die ruimte naar de eetkamer. Je kunt er dus voor kiezen hier één ruimte van te maken. Maar een lekkere ‘private dining’ is ook alles behalve beroerd.

De keuken van de chef-kok werd her-ontworpen om uitzicht op Central Park te benadrukken en omvat eersteklas apparatuur, zoals een Sub-Zero koelkast en wijnkast, twee Miele vaatwassers en een zes-pits Thermador kookplaat met dubbele ovens, grill en grillplaat. Het eiland en de rekken zijn afgewerkt met massief zebrahout. Dit alles maak de keuken echt tot een absolute droomkeuken.

De master bedroom is niet minder royaal, met een eigen uitzicht op het park, een open haard en een inloopkast. Het bad is afgewerkt in Italiaans zilverkleurig travertin en heeft een badkuip, stralende vloeren en een aparte stoomdouche.

De drie andere slaapkamers zijn allen royaal bemeten en hebben grote kasten en een eigen badkamer. Het appartement beschikt ook over een kantoor aan huis en een wasruimte. De afwerking van de woning is gedaan doormiddel van Europese eikenfineer op de deuren en het molenwerk, breedbandige eiken vloeren, Marokkaanse wandtegels, met de hand geblazen glasarmaturen. De galerie heeft ook verlichting op maat om kunstwerken te accentueren.

Opvallend afwezig zijn enkele van de extra’s: de wijnkelder, de sportschool, de bioscoopzaal en de terrassen. Maar aan al die behoeften wordt voldaan door de gemeenschappelijke ruimtes van het gebouw. Denk dan aan een zwembad, een garage en meerdere tuinen.

Voor meer foto’s van dit bijzonder dure appartement kun je hieronder kijken:

Central Park Central Park Central Park Central Park