2021 zou een veelbelovend jaar zijn. Maar ondertussen duiken we alweer bijna februari in en het lijkt alleen maar erger te worden. Rellende aso’s, vaccine te korten en financiële wanhoop. Kortom: het zijn lastige tijden voor bijna iedere sterveling. Daarom is het haast noodzakelijk om je zorgen even opzij te zetten en weg te dromen bij het moois dat de wereld te bieden heeft. Hopelijk wordt die idealistische fantasie bereikt met deze schitterende designvilla tussen de jungle van Lombok, Indonesië.

Designvilla in Lombok

De villa is afkomstig zijn het resultaat van Alexis Dornier’s blauwdrukken. Hij komt uit Duitsland, waar hij architectuur studeerde aan de Berlijnse universiteit voor de kunsten. Na een aantal jaren in New York te hebben gewerkt, verhuisde hij in 2013 naar Bali en richtte daar zijn studio. De studio heeft nu meer dan 20 getalenteerde en toegewijde architecten en ontwerpers in dienst, zowel lokaal als internationaal aan een mix van residentiële en commerciële projecten.

Villa-Lombok-3

Zijn ontwerp esthetiek bemiddelt tussen elementen van tropisch modernisme en industriële componenten. Met daarbij een onderliggende ambitie voor formele innovatie. Dit wordt gerealiseerd door een zorgvuldige selectie van lokaal beschikbare natuurlijke materialen.

Villa-Lombok-5

De studio optimaliseert zijn ontwerpen in relatie tot de zon en de luchtstroom om de noodzaak van airco en algehele energieverbruik te beperken. In Tampah Hills heeft de studio de mogelijkheid om samen te werken met de prachtige omgeving van Lombok om residentiële projecten te creëren. Met betrekking op een groter duurzaam en milieubewust ontwikkelingsproject. En uiteindelijk de ontwikkeling en bijdrage aan de lokale gemeenschap van Lombok.

Designvilla Villa-Lombok-4